Quantcast
THE STREAM

Έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν – 29 τραυματίες ο ως τώρα απολογισμός (PHOTOS+VIDEO)

Οι αρχές αποκλείουν τη διαρροή αερίου ως αιτία της έκρηξης, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα


THE NEWSROOM · 18 Σεπτεμβρίου 2016

Έκρηξη σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Chelsea του Manhattan στη Νέα Υόρκη, σκορπώντας για μια ακόμα φορά τον τρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευτυχώς, ως τώρα δεν έχει υπάρξει κανένας νεκρός, με τον απολογισμό της έκρηξης να ανέρχεται στους 29 τραυματίες (ο 1 πολύ σοβαρά), ανάμεσα στους οποίους και 1 παιδί.

manx

Ο δήμαρχος της πόλης Bill de Blasio απέκλεισε το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή αερίου, αλλά δε μίλησε για βομβιστική επίθεση, καθώς οι ως τώρα έρευνες δεν έχουν οδηγήσει σε κάποια σύνδεση με τρομοκρατική οργάνωση. Παρόλα αυτά, και η άποψη των αρχών είναι ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη και όχι απόρροια ατυχήματος.

manx00

Ο μηχανισμός εξερράγη σε έναν κάδο σκουπιδιών της περιοχής, με τους μάρτυρες να κάνουν λόγο για ένα μεγάλο τοίχο φωτιάς που ξεπρόβαλε ξαφνικά μπροστά τους, μέσα από σπασμένα τζάμια και μπάζα. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής ανέφερε τον τραυματισμό 29 ατόμων, εκ των οποίων τα 24 διακομίστηκαν άμεσα σε γειτονικά νοσοκομεία, και μόλις 1 φέρει πολύ σοβαρά τραύματα.

Παρότι οι αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ασφαλή συμπεράσματα, το CNN αναφέρει ότι πηγές τους κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από οίκημα εκπαίδευσης τυφλών στη συνοικία, χωρίς να έχει αποκλειστεί αλλά ούτε και να επιβεβαιώνεται ακόμα το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Οι αρχές κάνουν, επίσης, λόγο για έναν πιθανό δεύτερο μηχανισμό που βρέθηκε σε άλλο σημείο της πόλης, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Εδώ η στιγμή της έκρηξης:

Best of internet