Quantcast
THE STREAM

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και μπάρες έρχονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας το 2017

Μέτα τις μπάρες, επόμενος σταθμός ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Τσαγκ · 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας-ΔΕΘ

Ηλεκτρονικά εισιτήρια, μπάρες εισόδου και εξόδου στο Μετρό και στον Προαστιακό και άλλοι νεωτερισμοί έρχονται στις αθηναϊκές συγκοινωνίες από τις αρχές του 2017.

Όπως διαβάζουμε εδώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, ο στόχος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι να γίνει “δικαιότερη” η τιμολόγηση των διαδρόμων των αστικών συγκοινωνιών και κάθε επιβάτης να πληρώνει εισιτήριο αναλογικά με την απόσταση που καλύπτει. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα πάντα με τον ΟΑΣΑ, θα μειωθούν οι τιμές για τις μικρότερες διαδρομές και θα αυξηθούν αντίστοιχα για τις μεγαλύτερες.

ath.ena-card

Η νέα “έξυπνη” ηλεκτρονική κάρτα αναμένεται να καταργήσει πλήρως το τωρινό εισιτήριο και τις κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Για το νέο σύστημα πληρωμής θα εκδοθούν δυο ειδών κάρτες, οι οποίες θα έχουν την μορφή πιστωτικών καρτών  και θα μπορούν επικυρώνονται εξ αποστάσεως χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης τους να τις τοποθετήσει σε κάποιο ακυρωτικό μηχάνημα.

Από τις αρχές Ιανουαρίου θα τοποθετηθούν τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ και από το καλοκαίρι του 2017 αναμένεται να τοποθετηθούν μπάρες σε 64 σταθμούς σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Προαστιακό, από τις οποίες για να μπορεί να περάσει κανείς για να μπει η να βγει από τον σταθμό, θα πρέπει να “χτυπήσει” το ηλεκτρονικό του εισιτήριο.

metro_stathmos_428_355

Best of internet