Quantcast
THE STREAM

Και κάπου εδώ ίσως αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκοτεινό μυστικό του Bob Ross

Ποιοι και γιατί ψέκαζαν τον Μπομπ Ρος πριν από κάθε επεισόδιο


President Creed · 31 Αυγούστου 2016

Είναι γεγονός ότι στις αρχές των 90s, οι τηλεοπτικές εκπομπές εικαστικών και ζωγραφικής γνώριζαν στιγμές δόξας. Μαζί με τις εκπομπές αυτές καθ’εαυτές, στιγμές δόξας ζούσαν και τα μαλλιά των παρουσιαστών τους.

 

maxresdefault

Όοοοχι Neil Buchanan δεν αναφέρομαι σε εσένα. Φύγε και εσύ και η χαίτη σου, φχαριστώ.

 

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον Bob Ross, αγαπητοί φίλοι.

Ποιός δεν έμαθε να ζωγραφίζει πέρασε ατελείωτες ώρες χαζεύοντας αλπικά τοπία ζωγραφισμένα από το Μπομπ Ρος, την ίδια ώρα που η μειλίχια φωνή του περιέγραφε την ύπαρξη ενός μικρού δέντρου εδώ πέρα και άλλων μικρών φίλων-δέντρων του λίγο πιο εκεί;

Bob_Ross_afro

Φυσικά, την ίδια ώρα που μας έκανε να πιστέψουμε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε Ρεμπράντ, η ακαραία σφαιρική αφάνα στο κεφάλι του περνούσε οριακά απαρατήρητη. Οριακά. Πολλά ερωτήματα βασανίζουν τους θαυμαστές και τους μελετητές του Bob Ross.

questions

Λίγοι όμως ξέρουν ότι ο Μπομπ Ρος βρέθηκε όμηρος της ίδιας του της κουπ. Μια θλιβερή ιστορία που σπαράζει καρδιές, αγαπητοί φίλοι, με έναν άνθρωπο ο οποιός από μια βιαστική απόφαση καταδικάστηκε σε εφ’ όρου ζωής επαγγελματική επιτυχία και ένα άφρο σφαιρικό μαλλί. Σωστά καταλάβατε, ο Bob Ross πηγαίνει τη διπλή ανάγνωση του #thisisacoup σε εντελώς άλλο επίπεδο.

Πριν την τηλεοπτική του καριέρα ο Bob Ross, ο οποίος πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια στο στρατό, είχε και το αντίστοιχο στρατιωτικό κούρεμα.

bobross

bob-ross2Όμως, μόλις έφυγε από την Αεροπορία, είχε μια λαμπρή ιδέα να αφήσει τις τρίχες του να μακρύνουν και να τους ρίξει μια βαρβάτη περμανάντ ώστε να μη χρειάζεται κουρέματα. Κάπου εκείνη την περίοδο ωστόσο προκύπτει το ξεκίνημά του στην τηλεοπτική του καριέρα και η τεχνητή μπουκλωτή υπερπαραγωγή που κουβαλούσε στο κεφάλι του, έγινε το σήμα κατατεθέν του.

Μέσα σε ένα saga 400 περίπου επεισοδίων ο Bob Ross είχε γίνει εξωφρενικα διάσημος και αναγνωρίσιμος ως ο-ζωγράφος-με-τα-μαλλιά που έχει δεντράκια για φίλους.

 

Η στενή του συνεργάτης, Annette Kowalski, ανέφερε σε συνέντευξή της τα εξής:

“Είχε αυτή τη λαμπρή ιδέα ότι δεν θα ξόδευε χρήματα για κούρεμα. Οπότε άφησε τα μαλλιά του να μεγαλώσουν, έκανε περμανάντ και αποφάσισε ότι δε θα χρειαζόταν να ξανακουρευτεί.

Πριν προλάβει να αλλάξει κούρεμα βέβαια, το άφρο μαλλί του έγινε μέχρι και σήμα της Εταιρίας του και ο Ross ήδη είχε αρχίσει να το απεχθάνεται:

Δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει ποτέ τα μαλλιά του και αυτό τον έκανε έξαλλο. Είχε κουραστεί με αυτό το σγουρό μαλλί.

 

βοβ

 

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαλέξεις ανάμεσα σε άφρο μαλλί και καριέρα, αλλά ευτυχώς για όλους μας ο Μπομπ Ροςς τελικά επέλεξε το Άφρο μαλλί και έκανε περμανάντ θυσιάζοντας τον εαυτό του για τις δικές μας αμαρτίες.

BOBDOG

Best of internet