Quantcast
THE STREAM

Μόνο με βαθμό απολυτηρίου θα μπαίνουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ οι μαθητές, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Φροντιστηριάκια Οικιακή Οικονομία, κάνα στρεμματάκι ελιές να βγαίνουν τα έξοδα κι έτοιμοι για τις σχολές της επιλογής σας


Bobol Gordello · 28 Αυγούστου 2016

Μέρος των κατευθύνσεων των αλλαγών του συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ο γραμματέας του Υπουργείου, Γιάννης Παντής. Βασικό στοιχείο που φαίνεται ότι θα αλλάξει σε σχέση με το σύστημα των Πανελληνίων και στόχος του Υπουργείου είναι η εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το βαθμό του απολυτηρίου, δηλαδή χωρίς να χρειάζεται παράλληλο σύστημα εξετάσεων.

Καταγραφή

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, βέβαια, θα είναι η αναμόρφωση του Λυκείου και η αναβάθμιση του ρόλου του για τη μετάβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτι που, κατά γενική ομολογία,  δεν υφίσταται τώρα, ιδίως στις δυο τελευταίες τάξεις του.

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7-83-696x357

Οι δυσκολίες στη μετάβαση σε ένα σύστημα χωρίς το παράλληλο λούκι των πανελληνίων και με απροσδιόρστο το καθεστώς με το οποίο θα πηγαίνει κανείς να μπει στη σχολή της επιθυμίας του είναι και ο λόγος που οι αλλαγές αυτές θα καθυστερήσουν να έρθουν.

Το σύστημα πρέπει να αλλάξει και ο βαθμός απολυτηρίου θα αποτελεί τον βαθμό με τον οποίο θα εισάγονται οι υποψήφιοι στις σχολές. Στόχος με τις αλλαγές αυτές είναι η αναβάθμιση του Λυκείου, και πρώτα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναμόρφωσή του. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να ορίσω πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νέο εισαγωγικό σύστημα.

Η όλη περιρρέουσα σιγή σχετικά με λεπτομέρειες σε συνδυασμό με τον κίνδυνο η προοπτική της εξάλειψης της ανάγκης για φροντιστήρια και της αναβάθμισης του λυκείου να καταλήξει όπως η προοπτική της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ δημιουργεί μια δυσπιστία απέναντι σε όποια αλλαγή κατεβάσει το Υπουργείο Παιδείας. Κι άμα είναι να χρειάζονται φροντιστήρια και ιδιαίτερα για οικιακή οικονομία και θρησκευτικά, καλύτερα να μείνει ως έχει. Μπας και μείνει δηλαδή και κάνα χωραφάκι ελιές στους γονείς των μελλοντικών υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια.

(πηγή)

Best of internet