Quantcast
THE STREAM

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρονών ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης

2016 συνεχίζουμε δυναμικα


THE NEWSROOM · 23 Αυγούστου 2016

Σε ηλικία 80 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή στο Αγία Ολγα όπου νοσηλευόταν νοσηλευόταν με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια τις τελευταίες εβδομάδες ο ζεν πρεμιέ του ελληνικου κινηματογράφου Ανδρέας Μπάρκουλης.

 

208224-andreas-mparkoulis
Γεννημένος στον Πειραιά το 1936 και σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη. Απέκτησε την άδεια του ηθοποιού το 1956 ως «εξαιρετικό ταλέντο» και την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη εμφάνισή του ως επαγγελματίας στο θέατρο Κοτοπούλη – Ρεξ. Το έργο ήταν ο «Κορυδαλλός» και δεν ήταν το πρώτο του καθώς είχαν προηγηθεί συμμετοχές του σε διάφορους θιάσους του Πειραιά την πενταετία 1950 – 1955.
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έχει παίξει σε παραπάνω από 110 ταινίες, ενώ μόνο το 1959 βγήκαν στις αίθουσες 12 ταινίες  του.
Δεν ήταν πάντα πρωταγωνιστής, ενώ συχνά υποδυόταν αρνητικούς ήρωες. Πάντα όμως είχε το δικό του ευρωπαϊκό στιλ και μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες. Γι’ αυτό το όνομά του συνειρμικά πάντα θα παραπέμπει στο γνωστό: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”.
Τη δεκαετία του 1970 ο Μπάρκουλης λόγω προβλημάτων νομικής φύσεως αναγκάστηκε να μετακομίσει στις ΗΠΑ  όπου εργαζόταν ως τραγουδιστής. ενώ ήδη το 1978 είχε επιστρέψει στην Ελλάδα όπου έπαιξε και στην τεράστια επιτυχία “Η βαλίτσα του παπά”.
Ο Μπάρκουλης που παντρεύτηκε τρεις φορές (η πρώτη από τις τρεις συζύγους του ήταν η ηθοποιός Αλέκα Στρατηγού) συνέχισε για ένα διάστημα και στο θέατρο ενώ έπαιξε και στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του ήταν εξαιρετικά κλονισμένη. Το 2002 ο Δημήτρης Κολλάτος του έδωσε τον τελευταίο ρόλο του στο σινεμά, στην ανεκδιήγητη ταινία «Αλέξανδρος και Αϊσέ».

Best of internet