Quantcast
THE STREAM

Ανέβασες φώτο στο Instagram με το σκύλο σου στη νέα σου μεζονέτα; Η εφορία σε βλέπει

Κυνήγι φοροδιαφυγής σε Facebook και Instagram εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών


Bobol Gordello · 21 Αυγούστου 2016

Το καλοκαιράκι τελειώνει και στα υπουργεία αρχίζουν να ξαναπιάνουν δουλειά. Έτσι και τα κομάντα του υπουργείου Οικονομικών είναι έτοιμα να ξαναπέσουν με τα μούτρα στον αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και με ανανεωμένη τη φερέτρα των όπλων τους αυτή τη φορά. Τη φαρέτρα, μας συγχωρείτε.

060715230121_1231

Μήπως είδατε ένα μεγέλο Πόκεμον να φερεδιαφεύγει εδώ γύρω;

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, οι ύποπτοι για φοροδιαφυγή ανέρχονται σε 1,58 εκατομμύρια φορολογούμενους (πάνω από το 1/10 του πληθυσμού) και οι επίλεκτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Τρύφωνα Αλεξιάδη είναι έτοιμοι να τους ισοπεδώσουν όλους. Μόνο που αυτή τη φορά δε θα αρκεστούν στα δεδομένα από εφορίες, υποθηκοφυλακεία, τράπεζες πληροφοριών, τράπεζες κανονικές, κτηματολόγια κλπ. Τα κομάντα ξέρουν το κακό συνήθειο των πελούσιων να ανεβάζουν με πολλά hashtags όμορφες στιγμές τους από κατοικίες, εξοζικά, αμάξια κλπ. Γι’ αυτό και το ψάρεμα θα γίνεται και στους λογαριασμούς φορολογουμένων στα social media.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγιο κ.τ.λ, αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram κ.τ.λ.) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Αν, λοιπόν, αγαπητέ πλούσιε-αγαπητή πλουσία, έχετε δεχθεί κάποιο περίεργο add τελευταία ή, πολύ περισσότερο βλέπετε ανελέητα σερί από fav σε #instaspitimou και #instaspitakimou που δημοσιεύετε εσχάτως από άγνωστα προφίλ, ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. “Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον” είναι το νέο μότο του υπουργείου κι άμα είναι και με φίλτρο Slumber η δουλειά κυλάει πιο όμορφα.

Η φωτογραφία σας αρέσει στο χρήστη eukl.tsak.4

Η φωτογραφία σας αρέσει στο χρήστη eucl.tsak.4

Τώρα, βέβαια, με ποιο νομικό πλαίσιο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα όπως αυτά που εκτίθενται στα social media ο Θεός και η ψυχή τους. Όπως, επίσης, απορία προκαλεί το πώς θα αξιοποιηθούν τα δεδομένα από τα social media 1 εκατομμυρίου και ανθρώπων που, προφανώς, δε μοιράζονται το ίδιο level πλούτου. Εκτός και αν η φάση είναι κάποια καινοτομία σαν αυτή του Γιάνη με τους φοιτητές, τις νοικοκυρές, τους τουρίστες και τις κάμερες που κλάστηκε.

αρχείο λήψης (52)

(πηγή)

Best of internet