Quantcast
THE STREAM

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 90 τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε γάμο στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας

Το Ισλαμικό Κράτος βλέπει ο Ερντογάν πίσω από την επίθεση στην πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία


THE NEWSROOM · 21 Αυγούστου 2016

Τελειωμό δεν έχουν οι συμφορές στη γειτονική Τουρκία, όπου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και, ενόσω ο Ερντογάν ζητάει επί πίνακι τις κεφαλές όσων ενεπλάκησαν σε αυτό, επανέρχεται η αιματηρή καθημερινότητα των βομβιστικών επιθέσεων.

afp-ff8ku

Στόχος αυτή τη φορά ήταν το Γκαζιαντέπ, μια πόλη στα νότια της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου σημειώθηκε βομβιστική επίθεση αργά χθες το βράδυ σε γαμήλια τελετή, με απολογισμό τουλάχιστον 30 νεκρούς και 90 τραυματίες.

_90864435_gaziantep

Η πόλη Γκαζιαντέπ έχει έντονο το Κουρδικό στοιχείο και, παρότι δεν έχουν προκύψει ακόμα στοιχεία γύρω από τους δράστες, φαντάζει αρκετά πιθανό η επίθεση να είναι ένα ακόμα έργο του Ισλαμικού Κράτους. Το ίδιο, άλλωστε, πιστεύει και δήλωσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την επίθεση, επιμένοντας, όμως, στην εξίσωση πραξικοπηματιών, τζιχαντιστών και Κούρδων ανταρτών.

Καταγραφή

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το γαμήλιο γλέντι γινόταν σε ανοιχτό χώρο με μεγάλο αριθμό Κούρδων να παρίστανται σε αυτό. Σχετική ανακοίνωση, μάλιστα εξέδωσε και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μειονότητα μες στην Τουρκική βουλή του οποίου ο επικεφαλής απειλείται με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν.

_90864437_turkey

Η πόλη υποδέχεται εδώ και καιρό πρόσφυγες από τη γείτονα Συρία, κάτι που σε συνδυασμό με την έντονη Κουρδική παρουσία την καθιστά στόχο του Ισλαμικού Κράτους, πυρήνες του οποίου δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η επίθεση ήρθε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπινάλ Γιλντιρίμ περί πρωτοβουλιών της Τουρκίας για να λάβει τέλος το λουτρό αίματος στη Συρία.

Best of internet