Quantcast
THE STREAM

Το Google Maps αφαίρεσε την Παλαιστίνη από το χάρτη και το ίντερνετ δε χάρηκε καθόλου

Η Google αναφέρει ότι η αλλαγή οφείλεται σε λάθος


President Creed · 10 Αυγούστου 2016

 

Screenshots από το google maps έχουν κατακλύσει τα τελευταία 24ωρα το ίντερνετ από χρήστες οι οποίοι κατηγορούν τη Google ότι εξαφάνισε την Παλαιστίνη από τους χάρτες της.

Χιλιάδες δημοσιογράφοι και ακτιβιστές ξεκίνησαν μια ηλεκτρονική αίτηση καλώντας τη Google να επαναφέρει την ονομασία “Παλαιστίνη” στους χάρτες της.  Με hashtag #PalestineisHere (Η Παλαιστίνη είναι εδώ) και #BoycottGoogle καλούν σε δράση κατά της απόφασης αυτής.

 

Israel_Palestine_Google_Maps-large_trans++BrlO6rLdEORk7V2a5RFARrDUZaNTVF5DiaYHak_SFgw

Προς το παρόν γαίνεται ότι η Google αντικατέστησε την Παλαιστίνη με το Ισραήλ στο google maps.

“Ποτέ δεν υπήρξε η ονομασία “Παλαιστίνη” στο Google Maps” δήλωσε εκπρόσωπος της Google. “Ωστόσο, ανακαλύψαμε ένα σφάλμα το οποίο αφαίρεσε τις ονομασίες “West Bank” και “Λωρίδα της Γάζας”. Εργαζόμαστε ταχύτατα ώστε να επαναφέρουμε τις ονομασίες στην περιοχή”.

 

Όπως και να ‘χει, τα hashtag και οι χρήστες του ίντερνετ δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις αλλά ούτε και από τις εξηγήσεις της Google.

Το forum των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων, οι οποίοι πρωτοστατούν στην κίνηση επαναφοράς της Παλαιστίνης στους χάρτες της Google αναφέρει:

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην παραποίηση της ιστορίας και της γεωγραφίας καθώς και του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού σε μια πατρίδα. Είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να αλλάξει η μνήμη των Παλαιστινίων και των Αράβων.

 

Best of internet