Quantcast
THE STREAM

Ρίο: Ολλανδός περνάει στους τελικούς, γίνεται μπαούλο στα ξύδια, αποκλείεται από την αποστολή

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια


LUBEN CREW · 9 Αυγούστου 2016

 

Ο Ολλανδός αθλητής Γιούρι Φαν Γκέλντερ, ένας από τους δυνατούς αντιπάλους του Πετρούνια στους κρίκους, δεν αποτελεί πλέον μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Ολλανδίας, καθ’ ό,τι τον απέβαλαν μόλις αποκαλύφθηκε ότι είχε πάει για ποτάκια το βράδυ του Σαββάτου.

 

Netherlands' Yuri Van Gelder is helped to grab the rings during the 28th European Men's Artistic Gymnastics Championships on May 11, 2008 at Malley sports center in Lausanne. Netherlands' Yuri Van Gelder won ahead of Bulgaria's Jordan Jovtchev and France's Danny Pinheiro Rodriguez.   AFP PHOTO/FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)

Ο 33χρονος Φαν Γκέλντερ αφού προκρίθηκε στους τελικούς του αγωνίσματος των κρίκων, γύρισε στο Ολυμπιακό χωριό το βράδυ του Σαββάτου και από εκεί την έκανε για μπαρότσαρκα για να γιορτάσει την πρόκρισή του μέχρι το πρωί.

Αυτό αρκούσε ώστε ο Γκέλντερ να αποκλειστεί από την Ολυμπιακή ομάδα της Ολλανδίας, μιας και η Ολλανδία έχει θέσει αυστηρούς κανόνες όσον αφορά τους αθλητές της: τους απαγορεύεται να βγαίνουν στο Ρίο για λόγους ασφαλείας, ενώ μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πρέπει να επιστρέψουν καρφί στην Ολλανδία για να μην ασκούν αρνητική επιρροή στους συμπαίκτες τους.

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαν Γκέλντερ παραβιάζει τους κανόνες σε αθλητική διοργάνωση. Το 2009 ο ίδιος είχε αποβληθεί από την Ολλανδική Ομοσπονδία επειδή είχε κάνει χρήση κοκαΐνης τρεις ημέρες πριν την έναρξη του εθνικού πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της ολλανδικής αποστολής, Μόρτις Χέντρικς δήλωσε:

«Είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Γιούρι, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή. Σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό τομέα, σαφώς πρόκειται για καταστροφή, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη στιγμή που παραβίασε τους κανόνες».

 

 

Cheers

 

Best of internet