Quantcast
THE STREAM

Πέθανε ο Big Lebowski

The Dude abides


LUBEN CREW · 5 Αυγούστου 2016

bl

Πέθανε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον “Big Lebowski” στην ομώνυμη ταινία. Τον αυθεντικό Lebowski, όχι τον ντεμέκ aka El Duderino.

O David Huddleston απεβίωσε την περασμένη Τρίτη, στην ηλικία των 85 ετών. Έπασχε από χρόνια προβλήματα με το συκώτι και την καρδιά του.

Ο ηθοποιός είχε παίξει αρκετούς σημαντικούς ρόλους , στο θέατρο, στο σινεμά στην τηλεόραση και σε διαφημίσεις στην 50 χρονη καριέρα του. Ο ρόλος όμως που τον στιγμάτισε και τον έκανε παγκοσμίως διάσημο ήταν αυτός του Big Lebowski στην ομώνυμη cult ταινιάρα των αδερφών Κοέν.

Στην κωμωδία του 1998, ο Big Lebowski, βρίσκεται με τον συνονόματο του Lebowski aka The Dude για να λύσουν μια παρεξήγηση και για να πάρει ο Dude (Jeff Bridges) αποζημίωση για το κατουρημένο χαλί του.

Η ταινία όταν κυκλοφόρησε πάτωσε στο box office,  κόσμος φαίνεται δεν ήταν έτοιμος για την θεότητα του The Dude (υπάρχει όντως θρησκεία για τον Dude). Με τα χρόνια όμως η ταινία έχτισε ένα παγκόσμιο οπαδικό following, παίρνοντας  επάξια την θέση που της αξίζει σαν μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών.

Best of internet