Quantcast
THE STREAM

Το 1/3 του Σινικού Τείχους έχει καταστραφεί και δεν ευθύνεται η πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα

Τουρίστες και ντόπιους φωτογραφίζουν οι Κινεζικές αρχές ως υπεύθυνους πέραν των καιρικών συνθηκών


THE NEWSROOM · 30 Ιουλίου 2016

Το Σινικό Τείχος το είδαμε πρόσφατα στην επικαιρότητα, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού πάντων των Ελλήνων Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, που υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία πολύ όμορφων πραγμάτων.

china11

Η εικόνα του Σινικού Τείχους δεν είναι αποκλειστικά αυτή που είδαμε μέσα από τις καρτποσταλικές φωτό του Πρωθυπουργού μας, ούτε, φυσικά, αυτή που βλέπετε καθώς χαζεύετε διαφημιστικά φυλλάδια, όταν μπαίνει Αύγουστος και σκέφτεστε πού δε θα πάτε διακοπές. Δείτε:

great-wall-of-china-ruined-walkway

Νιώστε την καταστροφή:

beijing_great_wall_ruins_wriggle

Σύμφωνα με τις Κινεζικές αρχές το 1/3 του Τείχους έχει καταστραφεί, με την ευθύνη να μην πέφτει μόνο στις καιρικές συνθήκες αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα. Απ’ ό,τι φαίνεται, μερίδιο της καταστροφής που έχει υποστεί το ιστορικό μνημείο της Άπω Ανατολής βαραίνει τόσο τουρίστες που σπάνε πέτρες για να χουν σουβενίρ να θυμούνται το ταξίδι τους στην Κίνα αλλά και ντόπιους που είτε γκρεμίζουν για να πουλήσουν πέτρες σε τουρίστες είτε γκρεμίζουν για να εξασφαλίσουν υλικό για να χτίσουν τα σπίτια τους. Δείτε εδώ ένα βίντεο με τουρίστα σε rage προς το Τείχος:

Οι αρχές δείχνουν αποφασισμένες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ξεκινώντας καμπάνια για την προστασία του μνημείου, αυξάνοντας τους τακτικούς ελέγχους κατά μήκος του και εγκαθιστώντας τηλεφωνική γραμμή για να προλαμβάνονται βανδαλισμοί.

(πηγή)

Best of internet