Quantcast
THE STREAM

Να τις βγάλουν και να τις συγκρίνουν, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Τις οικογενειακές τους ιστορίες, έτσι;


LUBEN CREW · 28 Ιουλίου 2016

Η μεγαλύτερη ίσως μάστιγα της Μεταπολίτευσης ήταν και συνεχίζει να είναι το να χρησιμοποιήσεις το παρελθόν σου ή ακόμα χειρότερα το παρελθόν του μπάρμπα σου. Το οποίο κατά κανόνα είναι συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση ή στην αντίσταση ενάντια στη δικτατορία του 1967 και μπορεί να περιλαμβάνει από το να έχεις/έχει φάει τα ξερονήσια και το βρωμόξυλο με το κουτάλι μέχρι να είπες/είπε δυνατά “Η Κατοχή δεν είναι καλό πράγμα”.

Όπως και να’χει, από τότε που ολόκληρα καράβια γεμάτα με πασόκους αυτοανακηρύχθηκαν αγωνιστές διάφορων ειδών και παίρνανε συντάξεις μέχρι τον όχι εξυπνότερο από ένα παστίτσιο γραμματέα της Νεολαίας Σύριζα Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλο που κάλυψε τους διορισμούς του σογιού του με την ιστορία του παππού του του αντάρτη, μας έχει πονέσει το κεφάλι με αυτή τη φάση.

evs_tsipras_sxinas_neolaia_syriza_24112015_6

Το τελευταίο κρούσμα ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που δήλωσε πως ήταν πολιτκός κρατούμενος της Χούντας και βίωσε την εξορία σε ηλικία 6 χρονών, προκαλώντας τον γέλωτα της Βουλής και όχι μόνο αυτής. Στα ειρωνικά σχόλια που ακολούθησαν απ’ότι φαίνεται χώθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αποτέλεσμα η πρώτου βαθμού συγγενής του Κυριάκου Μητσοτάκη να τα πάρει κρανίο και να πάει να του πει δυο λογάκια στο αυτί.

ntora708_2

Μετά τη δημόσια απορία για το τι του είπε, η Ντόρα αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα:

Κρατάμε την ανάσα μας:

Όπως καταλάβαμε εντέλει κυρίες και κύριοι, του είπε να πάνε να τις μετρήσουν. Τις οικογενειακές τους ιστορίες. Δεν υπάρχει σωτηρία.

Best of internet