Quantcast
THE STREAM

Στην Ιαπωνία προσπαθούν να αποτρέψουν καμένους παίχτες Pokemon Go από την ραδιενεργή περιοχή της Φουκοσίμα

Pokemon meets Godzilla


Τσαγκ · 27 Ιουλίου 2016

Η Ιαπωνική κυβέρνηση ζητάει από την Niantic την υπεύθυνη εταιρία πίσω από το Pokemon Go, να μην εμφανίζονται Pokemon στην απαγορευμένη ζώνη της Φουκοσίμα μετά την ανακάλυψη, τουλάχιστον ενός Pokemon μέσα σε ένα από τα πυρηνικά εργοστάσια της περιοχής.

2854

Η εταιρία TEPCO (Tokyo Electric Power Company), ζήτησε από τους developers του παιχνιδιού να αποτρέψουν την εμφάνιση Pokemon κοντά σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα στην Φουκοσίμα, ούτως ώστε οι καμμένοι με το παιχνίδι, κυνηγοί Pokemon, να μη καούν κυριολεκτικά από την αυξημένη ραδιενέργεια της περιοχής.

fukushima_disaster

Εκπρόσωποι της TEPCO, δήλωσαν ότι έκαναν έρευνες και σε άλλες τρεις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό που καταστράφηκε τον Μάρτιο του 2011 και ότι έχουν ανακαλύψει αρκετά Pokemon να κρύβονται στο μολυσμένο περιβάλλον των σταθμών.

godz

Θέμα στην Ιαπωνία με το Pokemon Gο φαίνεται ότι έχει και ο κυβερνήτης του Ναγκασάκι, ο οποίος  ζήτησε από την Niantic, να μην εμφανίζονται Pokemon στο πάρκο που έχει φτιαχτεί το 1945 για τα θύματα της ατομικής βόμβας και ζήτησε επισης από τους επισκέπτες του παρκου να σέβονται τον χώρο και να μη παίζουν το παιχνίδι.

Η Niantic είπε ότι αν υπάρξει πρόβλημα θα επεξεργαστεί τους χάρτες του παιχνιδιού ώστε να μην εμφανίζονται Pokemon εκεί που δεν πρέπει.

 

 

Best of internet