Quantcast
THE STREAM

Ποιά χώρα έφτιαξε αυτό το τεράστιο γουόκ σε μια βουνοπλαγιά για να κυνηγήσει εξωγήινους; (PHOTO)

Εξωγήινοι ψάχνουν εξωγήινους. Μόνο σοβαρές προτάσεις.


President Creed · 6 Ιουλίου 2016

 

Έτοιμη είναι η Κίνα να αρχίσει το κυνήγι εξωγήινων με την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκοπίου στον κόσμο. Συγκεκριμένα, πέντε χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής, την Κυριακή συμπληρώθηκε το τελευταίο τμήμα του Aperture Spherical Telescope (FAST). Το FAST έχει διάμετρο μισό χιλιόμετρο και βρίσκεται σε ένα βουνό της νοτιοδυτικής επαρχίας Γκουιζού.

 

aliens1

Όπως διαβάζουμε στο Reuters, το τεράστιο αυτό μπώλ είναι ίσο σε μέγεθος με 30 γήπεδα ποδοσφαίρου, κόστισε 161,65 εκατ. ευρώ και θα τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
aliens2

 

Η συναρμολόγηση του διαμέτρου 500 μέτρων Aperture Spherical Telescope ή πιο σύντομα FAST, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, όταν τοποθετήθηκε το τελευταίο τμήμα, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του σε ένα βουνό στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουιζού.

 

The last panel of China's world largest radio telescope named "FAST", is installed in Pingtang county, Guizhou Province, China, July 3, 2016. China Daily/via REUTERS

Το τελευταίο πάνελ του γιγαντιαίου ραδιοτηλεσκοπίου μπαίνει στη θέση του την Κυριακή 3 Ιουλίου στο Γκουιζού της Κίνας. /via REUTERS

 

Η εξέλιξη του διαστημικού προγράμματος της Κίνας είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για το Πεκίνο και ο πρόεδρος της χώρας Ξι Γινπίν ζητάει την εδραίωση της Κίνας ως διαστημική υπερδύναμη. Στις φιλοδοξίες της Κίνας συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ανθρώπου στο φεγγάρι έως το 2036 καθώς και η κατασκευή διαστημικού σταθμού, οι εργασίες της οποίας έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

 

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπήκαν στη διαδικασία να φτιάξουν ένα πιατικό μισού χιλιομέτρου για να μιλήσουν με εξωγήινους, αντί να ρωτήσουν τον Γιούνκερ και την Κλίντον να τους κάνουν το κονέ.

μακ1

Best of internet