Quantcast
THE STREAM

Ο Τζον Κέρι βράβευσε τη Ρίτα Σούπερμαν για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της ενάντια στο τράφικινγκ

Μετά το Βασίλη Καριόλη, ήρθε άλλη μια διάκριση για τον Ελληνισμό


President Creed · 1 Ιουλίου 2016
Ο Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι βράβευσε την Κύπρια Υπαστυνόμο Ρίτα Σούπερμαν για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει η τελευταία για την καταπολέμηση του trafficking στην Κύπρο, αποδίδοντας της τον τίτλο “Trafficking in Persons 2016 Hero”.
Μετά τη διάκριση του Καριόλη, έχουμε άλλη μια μεγάλη δίακριση για τον Ελληνισμό, αγαπητοί φίλοι, μιας και η Ρίτα η Σούπερμαν ουσιαστικά απέκτησε τον τίτλο του Ήρωα του τράφικινγκ για το 2016. Όπως διαβάζουμε εδώ:
keri_superman
Την Κύπρια Υπαστυνόμο Ρίτα Σούπερμαν βράβευσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή τόσο για την ίδια, όσο και για την Αστυνομία της Κύπρου συνολικά, αποδίδοντάς της τον τίτλο «Trafficking in Persons 2016 Hero».
Η μεγάλη αυτή τιμή επιδόθηκε για την αφοσίωση, τη δραστηριότητα και τις προσπάθειες της Υπαστυνόμου σχετικά με την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.
Η Αξιωματικός της Αστυνομίας Κύπρου βραβεύτηκε μαζί με άλλα οκτώ πρόσωπα για τη δράση της στον συγκεκριμένο τομέα από το σύνολο των 188 χωρών που αξιολογούνται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η βράβευση έγινε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, κατά τη παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.
Σημειώνεται, ότι στην ετήσια έκθεση του 2016 του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, η Κύπρος αναβαθμίστηκε από την κατηγορία 2 που βρισκόταν στην κατηγορία 1, μεταξύ άλλων λόγω της συνεχούς δραστηριότητας, της αύξησης των καταδικών (από 9 το 2014 σε 15 το 2015), καθώς επίσης και της αναβάθμισης του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας.
Η Ρίτα Σούπερμαν είναι υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων από το 2005 και παράλληλα είναι εμπειρογνώμονας της Επιτροπής  GREDA του Συμβούλιου της Ευρώπης για  θέματα  εμπορίας προσώπων και μεταξύ άλλων συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές στη EUROPOL και άλλους οργανισμούς   για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.
Χρειαζόμαστε κι άλλες Σούπερμαν, αγαπητοί φίλοι.

Best of internet