Quantcast
THE STREAM

Οι αστυνόμοι της Βραζιλίας περίμεναν τους τουρίστες με πανό “Welcome to Hell, δεν είστε ασφαλείς”

Όχι και το καλύτερο πράγμα που μπορεί να διαβάσει κανείς όταν ταξιδεύει


LUBEN CREW · 30 Ιουνίου 2016

 

Λίγο πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ριο, τα σώματα ασφαλείας της Βραζιλίας έχουν ένα μήνυμα προς τους τουρίστες που φτάνουν στο αεροδρόμιο:

 

brazil-protest

 

Καλωσήρθατε στην κόλαση“, γράφει το πανό που κρατάνε οι αστυνόμοι και οι πυροσβέστες του Ρίο ντε Τζανέιρο, φέρνοντας τους τουρίστες αντιμέτωπους με τα δύο πράγματα που δε θα ήθελαν να δούνε όταν πάνε διακοπές α) τα σώματα ασφαλείας, και β) μια επιγραφή “welcome to hell, δεν είστε ασφαλείς”.

Όπως διαβάζουμε εδώ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία της Βραζιλίας έχει τους λόγους της για να καλοσωρίζει με αυτό τον τρόπο τους επισκέπτες της χώρας. Όπως αναγράφεται στο ίδιο πανό “Η Αστυνομία και οι πυροσβέστες δεν πληρώνονται. Όσοι έρχονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο δε θα είναι ασφαλείς”.

Οι αστυνομικοί είναι απλήρωτοι περίπου 5 μήνες και περίπου 300 από αυτούς πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα για τους απλήρωτους μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εργασία τους, ακόμη και βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους, ενώ όπως δηλώνει ένας αξιωματικός στο AFP: «Στους σταθμούς δεν έχουμε χαρτί ή μελάνι για τους εκτυπωτές, δεν υπάρχουν καθαριστές ενώ σε κάποιους δεν υπάρχει καν νερό για τις τουαλέτες. Ο απλός κόσμος μας φέρνει χαρτί τουαλέτας».

Τα συνθήματα όμως δεν σταματάνε εδώ. Όταν οι επισκέπτες βγαίνουν από το αεροδρομιο, βλέπουν αυτό:

“Καλωσήρθατε, δεν έχουμε νοσοκομεία” . Το Ρίο Ντε Τζανέιρο περιμένει γύρω στο μισό εκατομμύριο ξένων τουριστών λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου. Η αστυνομία λέει ότι η έλλειψη εξοπλισμού μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την έκβαση των αγώνων.

Η πολιτειακή κυβέρνηση του Ρίο κήρυξε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης στις αρχές του μήνα με την ελπίδα ότι θα λάβει οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Best of internet