Quantcast
THE STREAM

Αστυνόμοι στην Ισλανδία έσυραν έξω από εκκλησία έναν 16χρονο Ιρακινό πρόσφυγα και τον απέλασαν (VIDEO)

Τελικά ούτε η Ισλανδία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο


LUBEN CREW · 29 Ιουνίου 2016

Την εικόνα που είχαμε για την Ισλανδία ως μια χώρα γεμάτη μυστήριους δημιουργικούς εξωγήινους όπως η Bjork και η Sigur Rosέρχεται να μας τη χαλάσει ένα βίντεο του Al Jazeerah στο οποίο φαίνεται ότι οι μπάτσοι είναι ίδιοι σε όλους τους παράλληλους του πλανήτη Γη.

Η Ισλανδία έχει πολύ αυστηρή προσφυγική πολιτική και από το 1956 μέχρι το 2012 έχει δεχτεί συνολικά μονάχα 525 πρόσφυγες.

Ο 16χρονος Αλί και ο 30χρονος Ματζέ οι οποίοι αιτούνταν άσυλο στην Ισλανδία σύρθηκαν από την αστυνομία έξω από την εκκλησία στην οποία είχαν βρει καταφύγιο. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες απελάθηκαν στη Νορβηγία υπό τους Όρους της Συνθήκης του Δουβλίνου.

 

Περίπου 30 άτομα είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα γύρω απο΄την εκκλησία όταν κατέφθασε η αστυνομία τα μεσάνυχτα. “Η αστυνομία ήρθε και τους εξηγήσαμε γιατί στεκόμασταν εκεί και αυτοί μας εξήγησαν ότι έπρεπε απλά να ακολουθήσουν τις διαταγές και τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει αυτό το γεγονός. Μετά τους έσυραν (σ.σ. τους πρόσφυγες) στο δάπεδο της εκκλησίας” δήλωσε η ιερέας Vicar Kristín Þórunn Tómasdóttir στο mbl.is .

 

894077 (1)

Όμορφες εικόνες.

Best of internet