Quantcast
THE STREAM

Θρηνήστε το ότι ο ιδιοκτήτης των ZARA έχασε με το BREXIT όσα λεφτά δε θα βγάλετε σε εφτά ζωές

Κανένας κροίσος μόνος του. Κουτιά ενίσχυσης σε όλα τα Ζάρα.


President Creed · 28 Ιουνίου 2016

Σχετικά βαθύπλουτος από εξωφρενικά βαθύπλουτος φαίνεται να έγινε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας INDITEX μετά από την επικράτηση του brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

amancio-ortega-zara-rico-bloomberg-default

Ο μεγαλύτερος χαμένος από το Brexit φαίνετι να είναι ο Amancio Ortega, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής πώλησης ρούχων στον οποίο ανήκουν και τα καταστήματα Zara. Ο Ortega εκτιμάται ότι με το brexit έχασε 6 δισεκατομμύρια δολλάρια σε μια ημέρα.

Ortega

O Ορτέγκα, ακόμα και μετά το ατυχηματάκι των χαμένων 6 δισεκατομμυρίων, συνεχίζει να είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο πρώτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, με εκτιμώμενη περιουσία να αγγίζει τα 68,3 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Αλλά το κακό που μας έκανε το brexit δε σταματάει εδώ. Υπολογίζεται ότι οι απανταχού δισεκατομμυριούχοι έχασαν συνολικά το 3,2 τοις εκατό της συνολικής καθαρής αξίας των μετοχών τους, ένα ποσό που υπολογίζεται στα 3,9 τρισεκατομμύρια, όπως διαβάζουμε εδώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg oι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν την Παρασκευή, την επομένη του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, 127,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά οι σκέψεις όλων μας πηγαίνουν στον Αμάνσιο και την οικογένειά του αν και ευχόμαστε να βρουν ένα τρόπο να ξεπεράσουν και αυτό τον γολγοθά.

Best of internet