Quantcast
THE STREAM

Από ακροδεξιό υπέρμαχο του Brexit δολοφονήθηκε η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ

Οι Βρέτανοι βουλευτές πλέον ζητούν περισσότερη ασφάλεια


THE NEWSROOM · 17 Ιουνίου 2016

 

Υπέκυψε χθές στα τραύματα της η 41χρονη βουλευτής των Εργατικών Jo Cox η οποία δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιόρκσάηρ εχθές το απόγευμα.

 

cox

 

Το περιστατικό συνέβη στη δημοτική βιβλιοθήκη του Bristall την ώρα που η Κοξ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους στην περιφέρειά της. Στην επίθεση τραυματίστηκε, επίσης, ένας 77χρονος άνδρας, του οποίου η ζωή δεν απειλείται.

Η Κοξ ανήκει στο κόμμα των Εργατικών και ήταν βουλευτής εδώ και ένα χρόνο, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία. Επίσης ήταν γνωστή για την υποστήρηξή της στους Σύρους πρόσφυγες και στην υποδοχή περισσότερων προσφύγων στο ΗΒ.

drastiuk

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 52χρονος δράστης φώναξε “Britain First”, το οποίο πέραν της ακριβούς σημασίας “πρώτα η Βρετανία” είναι και το όνομα ενός ακροδεξιού κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο ήταν ταγμένο υπέρ του Brexit. Ο 52χρονος άνδρας συνελήφθη και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι Αρχές δεν αναζητούν κάποιον άλλο ύποπτο και ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς διεθνείς προεκτάσεις. Ο άνδρας δεν έχει κατονομαστεί επισήμως αλλά σύμφωνα με το περιβάλλον του ονομάζεται Τόμας Μέιρ και ήταν μέλος στην οργάνωση Springbok Club, η οποία οργάνωση συνδέεται με το Άπαρτχαιντ.

 

BIRSTALL, ENGLAND - JUNE 16:  A handbag and shoes lie on the ground as police cordon off an area after Jo Cox, 41, Labour MP for Batley and Spen, was shot and stabbed by an attacker at her constituency on June 16, 2016 in Birstall, England. A man also suffered slight injuries during the attack. Jo Cox was reportedly shot and stabbed while holding her weekly surgery at Birstall Library, Birstall near Leeds and remains in a critical condition in hospital.  A 52-year old man has been arrested in connection with the crime.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Λόγω της χθεσινής επίθεσης η εκστρατεία υπερ αλλά και κατά της παραμονής του Η.Β. στην ΕΕ ασναστέλλουν την προεκλογική καμπάνια για σήμερα, ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «τραγωδία» και σημείωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

Μετά το περιστατικό της δολοφονίας της Jo Cox, πολλοί πολιτικοί ζητούν να αυξηθεί η ασφάλεια που παρέχεται στους Βρετανούς Βουλευτές, ειδικά εν όψει του δημοψηφίσματος.

Το ακροδεξιό κόμμα “Britain First” αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση.

Best of internet