Quantcast
THE STREAM

Oι gay στη Φλόριντα ακόμη δεν έχουν δικαίωμα να δώσουν αίμα για τα θύματα της ομοφοβικής επίθεσης

Υπάρχει ανάγκη για αίμα, αλλά όχι από gay ή trans


THE NEWSROOM · 13 Ιουνίου 2016

 

Ο απολογισμός της χθεσινής πολύνεκρης ομοφοβικής επίθεσης που έγινε σε gay bar στο Ορλάντο των ΗΠΑ, αγγίζει τους 50 νεκρούς και τους 53 τραυματίες. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία και έχει προκύψει ανάγκη για αίμα.

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο Orlando της Φλόριντα ήταν πάρα πολύ μεγάλη, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται λόγω της ομοσπονδιακής απαγόρευσης σχετικά με την αιμοδοσία από γκέη άντρες. Παρ’ ότι εχθές αναφέρθηκε ότι τα τοπικά κέντρα δωρεάς αίματος στο Ορλάντο παρέβλεψαν λόγω της αναγκαιότητας αυτή την απαγόρευση, ωστόσο η οργάνωση OneBlood ανέφερε ότι οι απαγορεύσεις ισχύουν κανονικά.

Αυτό δηλαδή που ισχύει σε αυτή την περίπτωση είναι ότι gay άντρες δεν μπορούν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της ομοφοβικής επίθεσης.

 

 

Η ισχύουσα απαγόρευση αφορά σε άντρες που είχαν σεξουαλική επαφή με άντρα τον τελευταίο χρόνο.

Πάντως έξω από τα τοπικά κέντρα δωρεάς αίματος σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από πολίτες που ήθελαν να δωρίσουν αίμα για τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης. Το κέντρο δωρεάς αίματος είχε καλέσει τους πολίτες της περιοχής να δώσουν αίμα μετά τη χθεσινή επίθεση και η ανταπόκριση ήταν πράγματι πολύ μεγάλη, αλλά ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης “OneBlood” περιέγραψε την ανταπόκριση του κόσμου ως “λίγο υπερβολική και λίγο πρόωρη”. Μέσα σε αυτό το χάος πληροφοριών στα social media άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι το κέντρο αιμοληψίας παρέβλεπε την απαγόρευση δωρεάς αίματος για τους ομοφυλόφιλους άντρες, αλλά αυτό δεν ίσχυε.

 

Ο κωμικός John Oliver πριν ξεκινήσει την εκπομπή του εχθές το βράδυ, αναφέρθηκε στο περιστατικό της επίθεσης, ενώ στο τέλος του βίντεο δείχνει την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για αιμοδοσία.

 

Best of internet