Quantcast
THE STREAM

O Banksy έβαψε σχολείο στη Βρετανία και φεύγοντας άφησε σημείωμα στους μαθητές (PHOTO)

Οι συμβουλές του δεν άρεσαν πολύ στον διευθυντή του σχολείου


President Creed · 7 Ιουνίου 2016

 

Ένα γκράφιτι που θυμίζει παιδική ζωγραφιά και ένα στένσιλ με μια -πολύ ρεαλιστική- ρόδα αυτοκινήτου που φλέγεται, άφησε στον τοίχο ενός δημοτικού σχολείου της Βρετανίας ο διάσημος street artist Banksy.

Αυτό το mural ο Banksy το έκανε ως δείγμα ευγνωμοσύνης προς το Σχολείο Bridge Farm, το οποίο έχει δώσει σε ένα σχολικό κτήριο το όνομά του.

Φεύγοντας άφησε και ένα σημείωμα στους μαθητές στο οποίο τους έλεγε ότι είναι ‘ευκολότερο να λάβεις συγχώρεση, παρά να λάβεις την άδεια’, μια συμβουλή η οποία δεν άρεσε ιδιαίτερα στη διοίκηση του σχολείου, ενώ ο επιστάτης έχει ήδη καδράρει το σημείωμα του Μπάνκσυ.

 

4000

Αγαπητό σχολείο Bridge Farm,

Σας ευχαριστώ για το γράμμα σας και για το ότι δώσατε σε ένα κτήριο το όνομά μου. Παρακαλώ δεχτείτε αυτή την εικόνα.

Αν δεν σας αρέσει, είστε ευπρόσδεκτοι να προσθέσετε πράγματα, είμαι σίγουρος πως οι δάσκαλοί σας δεν θα έχουν αντίρρηση.

Να θυμάστε: είναι πάντα πιο εύκολο να ζητάς συγγνώμη από το να παίρνεις άδεια.

Με πολλή αγάπη,

Μπάνκσι

Το έργο ελέγθηκε και κρίθηκε πράγματι ως αυθεντικός Μπάνκσυ, άρα μιλάμε για έναν τοίχο σχολείου ο οποίος θεωρητικά πλέον αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια. Ωστόσο ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει το έργο, αλλά αντιθέτως θέλει να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση για να λειτουργεί ως αφορμή έμπνευσης και προβληματισμού για τους μαθητές, ενώ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτραπεί στους μαθητές να ακολουθήσουν τη συμβουλή του Μπάνκσυ και να ζωγραφίσουν μόνοι τους ό,τι δεν τους αρέσει πάνω στο έργο του.

Αν οι μαθητές πάντως εμπνευστούν όντως από τον Street Artist, τότε θα κάνουν ό,τι γουστάρουν και μετά μπορεί να ζητήσουν συγνώμη.

 

Best of internet