Quantcast
THE STREAM

Δεν τον χάλασε: 700 ευρώ πρόστιμο έφαγε ποδηλάτης στα Χανιά επειδή πέρασε με κόκκινο (PHOTO)

Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα


President Creed · 1 Ιουνίου 2016

 

Για όσους από εσάς οδηγείτε αυτοκίνητο ή μηχανάκι, ή έστω και πεζοί βλέπετε τους ποδηλάτες να περνάνε το ένα κόκκινο φανάρι μετά το άλλο λες και έχουν immunity σε νόμους ή/και τραυματισμούς, ήρθε η ώρα να νιώσετε μια αγαλίαση με αυτή την είδηση που μας έρχεται από τα Χανιά της Κρήτης.

Ένας ποδηλάτης στα Χανιά στις 31/5 έκανε αυτό που χαλάει τη φήμη όλων των ποδηλατών: Πέρασε με κόκκινο σε διασταύρωση. Εκείνη την ώρα όμως ένα όργανο της τάξης έτυχε να παρατηρήσει την παράβαση του αλητήριου και του έκοψε μια κλήση εφτακοσίων (700) ευρώ. Όπως διαβάζουμε στο flashnews.gr:

 

klisi-podilato

Συγκεκριμένα, ο Χανιώτης «πιάστηκε» να παραβιάζει με το ποδήλατό του το «κόκκινο» στον φωτεινό σηματοδότη που είναι στην διασταύρωση των οδών Κυδωνίας και Σφακιανάκη.

Ο αστυνομικός που ήταν εκεί, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σταματά τον ποδηλάτη για να του κόψει κλήση.

Μόνο που ο άτυχος ποδηλάτης μόλις είδε το ποσό που ανέγραψε ο αστυνομικός στην κλήση κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό.

Επτακόσια (700,00) ευρώ , τα οποία αποτελούν ένα ιδιαίτερα δυσβάστακτο ποσό, ειδικά αυτή την περίοδο και τα οποία «ενισχύουν» τα ταμεία του Δήμου.

 

Τυπικά στον Κ.Ο.Κ. τα ποδήλατα θεωρούνται δίκυκλα όπως και τα μηχανάκια και άρα οι κυρώσεις για παραβίαση κόκκινου φαναριού είναι ίδια για μηχανάκια και ποδήλατα.

Αυτή είναι η διασταύρωση στην οποία επιτέλους γράφτηκε ιστορία βάζωντας μια αρχή στον έλεγχο της οδηγικής συμπεριφοράς των ποδηλατών οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν:

Σφακιανακη

 

Ας δούμε ποιοί άλλοι αμαυρώνουν την εικόνα της ποδηλατικής κοινότητας:

trump

ερτυ

Θεοδωράκης-Τρίπολη

 

 

Best of internet