Quantcast
THE STREAM

“Ο Βενιζέλος μπλόκαρε τις ανασκαφές γιατί δε στήριξα την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές”

Ο αρχαιολόγος του τάφου του Αριστοτέλη καταγγέλλει, μέχρι να του κόψει τη χρηματοδότηση και ο Σκουρλέτης


THE NEWSROOM · 29 Μαΐου 2016

Μες στη βδομάδα, έσκασε η είδηση της ανακάλυψης του τάφου του Αριστοτέλη, με τους συλλογισμούς πολλών να τρέχουν σε αντιστοιχίες με την Αμφίπολη των Σαμαρά και Παναγιωταρέα.

aristotelis3

Ο αρχαιολόγος του μνημείου δρ. Κώστας Σισμανίδης απάντησε πριν τις επίσημες ανακοινώσεις σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την πορεία των ανασκαφών, προχωρώντας σε κάποιες αποκαλύψεις για τις αιτίες που μπλόκαραν παλαιότερα τις εργασίες στα Στάγειρα. Ιδού το σχετικό βίντεο, με το kinky σημείο λίγο μετά το 6:30:

Ο καθηγητής, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει πως οι ανασκαφές, οι οποίες διήρκεσαν 25+ χρόνια, διεκόπησαν λόγω της διαφωνίας του με τη δημιουργία του εργοστασίου εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Οι κύριοι Βενιζέλος (πρώην υπουργός Πολιτισμού), Μενδώνη (πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού), Πάχτας (πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη) και δε συμμαζεύεται μου κόψαν τη χρηματοδότηση. Δεν ήθελαν να ακούγεται το όνομα Στάγειρα αλλά το όνομα της TVX που είχε αναλάβει την εξόρυξη

b5b5d1ee84e556c2e1c96115d8699c17

Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του κύριου Σισμανίδη, όπως ενδιαφέρουσες θα είναι και στην περίπτωση που του κόψει τη χρηματοδότηση ο Σκουρλέτης, καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε δείχνει να ενστερνίζεται πλέον τα όχι στις εξορύξεις.

Best of internet