Quantcast
THE STREAM

Φοιτητές στη Χιλή μπουκάρανε στο προεδρικό μέγαρο μεταμφιεσμένοι ως τουρίστες (VIDEO)

Κάποιοι αντιγράφουν τις επιτυχημένες guerilla τακτικές του Π.Α.ΜΕ.


LUBEN CREW · 27 Μαΐου 2016

Το λαμπρό παράδειγμα του Π.Α.ΜΕ. ακλούθησαν οι φοιτητές της Χιλής, οι οποίοι μεταμφιέστηκαν σε τουρίστες προκειμένου να φτάσουν στο Προεδρικό Μέγαρο της Χιλής.

Στα βήματα του πολυμήχανου Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου το οποίο έσκασε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου καμουφλαρισμένο σε τουριστικά λεωφορεία, έτσι και οι αγανακτισμένοι φοιτητές της Χιλής βρήκαν τρόπο για να μπουκάρουν στο προεδρικό μέγαρο της χώρας τους.

Oι φοιτητές προσέγγισαν το κτήριο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο του Σαντιάγο φορώντας πορτοκαλί καπελάκια και σακίδια πλάτης ενώ κρατούσαν κάμερες στα χέρια, μέχρι που μπήκαν στην κεντρική αυλή του μεγάρου και ξεδίπλωσαν ένα πανό.

 

 

Οι φοιτητές της Χιλής διαμαρτύρονται για τον αργό ρυθμό με τον οποίο γίνεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από την κεντροαριστερή κυβέρνηση της Michelle Bachelet. Η Bachelet είχε εκλεγεί με βασική προεκλογική υπόσχεση την εκ βάρθρων μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Χιλής, το οποίο μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι σε μεγάλο ποσοστο ιδιωτικό, ενώ είχε υποσχεθεί δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους.

 

Best of internet