Quantcast
THE STREAM

Διαδηλωτής στις Βρυξέλλες ξαπλώνει το διευθυντή της αστυνομίας με εξαιρετικό δεξί κροσέ (VIDEO)

Άψογη η τεχνική του βέλγου διαδηλωτή


President Creed · 25 Μαΐου 2016
Η χθεσινή μαζική διαδήλωση στις Βρυξέλλες ενάντια στη λιτότητα κατέληξεμε 60.000 κόσμο στους δρόμους (σε μια πόλη με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου κατοίκων), χρήση υδροφόρων και δακρυγόνων από την αστυνομία και με ένα θεαματικό ξεγύριστο κροσέ ενός διαδηλωτή στον Διευθυντή της Αστυνομίας των Βρυξελλών.
Ο Διευθυντής της Αστυνομίας, Pierre Vandermissen, έφαγε σχεδόν από το πουθενά αυτήν εδώ τη μπουνιά:

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση το έκαναν τα συνδικάτα εργατών και εμπόρων με βασικό σύνθημα “Φτάνει πια”, εναντιώμενοι στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια του κράτους κοινωνικής πρόνοιας. Τα συνδικάτα καταγγέλλουν τις περικοπές του προϋπολογισμού στις δημόσιες υπηρεσίες και την εκπαίδευση, την έλλειψη θέσεων εργασίας και την απουσία του κοινωνικού διαλόγου. Επιπλέον εναντιώνονται στο νόμο “Peeters law”, ο οποίος προβλέπει τον ετήσιο υπολογισμό των εργάσιμων ωρών αντί για τον εβδομαδιαίο, κάνοντας έτσι την κατανομή των εργασιακών ωρών πιο ευέλικτη και καταργώντας κατ’ επέκταση τις υπερωρίες.
Η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά αλλά κατέληξε με επεισόδια όταν μια ομάδα 100 κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και άρχισε να πετάει αντικείμενα στην αστυνομία και να προκαλεί υλικές φθορές σε κεντρικούς δρόμους των Βρυξελλών. Τότε προέκυψαν συγκρούσεις και παρενέβη η αστυνομία με υδροφόρες και δακρυγόνα. Σύμφωνα το russia today έχουν συλληφθεί 10 άτομα μέχρι τώρα.

Best of internet