Quantcast
THE STREAM

Το airbus της “Egyptair” συνετρίβη νότια της Καρπάθου επιβεβαιώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος ή για την τύχη των επιβατών


THE NEWSROOM · 19 Μαΐου 2016

Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη τελικά στα νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και επιβεβαίωσε μέσω twitter η αεροπορική εταιρεία.

Συγγενείς των επιβατών της πτήσης στο αεροδρόμιο του Καΐρου

Συγγενείς των επιβατών της πτήσης στο αεροδρόμιο του Καΐρου / via efsyn.gr

«Περί τις 03:29 ώρα Ελλάδος, την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ και συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η ελληνική υπηρεσία Πολιτική Αεροπορία.

Όπως διαβάζουμε στην efsyn.gr, καπετάνιος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν στις έρευνες με δύο αεροσκάφη C-130, τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και ένα ελικόπτερο Super Puma. Στο σημείο στέλνει πλοία και αεροσκάφη και η Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος ή την τύχη των επιβατών.

Best of internet