Quantcast
THE STREAM

Άστεγοι στη Μπολόνια απείλησαν ότι θα βγουν στους δρόμους όταν τους σέρβιραν φαγητό για βίγκανς

Καλύτερα νηστικοί στο λιοπύρι παρά αχνιστά σπαράγκια υπό σκιά


President Creed · 16 Μαΐου 2016

Η αμήχανη στιγμή που το συσσίτιο κάποιων μοναχών στην Ιταλία σέρβιρε οργκάνικ-βίγκαν φαγητά σε άστεγους και αυτοί απείλησαν ότι θα φύγουν από το άσυλο αστέγων και θα ξαναβγουν στους δρόμους ήρθε πριν από λίγες ημέρες στη Μπολόνια.

905931_855917924463562_1400237077904388783_o

Οι πρασινάδες που σέρβιρε ο Simon Salvini δεν ενθουσίσαν τους άστεγους της Μπολόνια

Συγκεκριμένα τα πράγματα άρχισαν να εκτροχιάζονται όταν ο Simone Salvini (μάλλον το ισοδύναμο του Ευτύχη Μπλέτσα στην Ιταλία) προσφέρθηκε να μαγειρεύει εθελοντικά στο συσσίτιο του Ινστιτούτου Αντονιάνο. Ο Salvini θέλησε να κάνει μια στροφή στην ποιότητα και να κάνει τους άστεγους να τρώνε επιτέλους οργκάνικ φαγητά χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά, ενώ δήλωσε “Το προσωπικό μου κι εγώ προσπαθούμε να μαγειρέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε, μια ευρεία γκάμα από υγιεινά, οργανικά φαγητά και λαχανικά”.

Όμως οι άστεγοι απ’ ότι φαίνεται δεν ενθουσιάστικαν από τις οργκανικ gluten free πρασινάδες που σεριβιρίστηκαν στο συσσίτιο και είπαν ότι θα ξαναπιάσουν τους δρόμους εάν δεν τους σεβίρουν λιγάκι τσιτσί να λαδώσουν την καταπιώνα τους.

Ο ίδιος ο σεφ δήλωσε μετά την παταγώδη αποτυχία της εκβιγκάνισης των αστέγων: “Κάποιοι μου είπαν ότι χρειάζονται να φάνε κρέας και ότι αλλιώς θα επέστρεφαν στους δρόμους”.

Ο Alessandro Caspioli, ενας μοναχός που διευθύνει το κέντρο Αντονιάνο, είπε ότι η “ανταρσία” των αστέγων δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με το the Local, ενώ σημείωσε ότι η κουζίνα τελικά σέρβιρε και κρέας για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Ο σεφ όμως δεν τα έβαλε κάτω και θα πάρει μαζί του για σαπόρτ έναν άλλο διάσημο σεφ με τρια βραβεία Michelin, τον Massimo Bottura για να φτιάξουν ένα μενου για άστεγους και πρόσφυγες. Ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει τι θα σερβίρουν στον κόσμο, αλλά μάλλον αυτή τη φορά δε θα είναι σπαράγγια στον ατμό.

Best of internet