Quantcast
THE STREAM

Η κίνηση σε αυτόν τον κόμβο στην Κρήτη δείχνει γιατί σπάμε τα ρεκόρ στα ατυχήματα (VIDEO)

Ένα σύντομο βιντεάκι από την κίνηση στον κόμβο Αγίου Νικολάου-Κρίτσας


Bobol Gordello · 15 Μαΐου 2016

Η Ελλάδα έχει να “περηφανεύεται” πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως πως είναι από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων επί του συνολικού της πληθυσμού. Τις αιτίες μπορεί να τις αναζητήσει κανείς τόσο στην ελλιπή πρόληψη από πλευράς της πολιτείας όσο και στην ίδια την κακή νοοτροπία του Έλληνος οδηγού. Υπάρχει, όμως, και ένας ακόμη παράγοντας: οι ίδιοι οι δρόμοι, η διάταξή τους, η κατασκευή τους, τα σήματα που λείπουν πακέτο με το χάος στο μυαλό των οδηγών περί προτεραιότητας κλπ.

atixima

Ένα βιντεάκι που δείχνει πώς κινούνται τα αμάξια στον κόμβο Αγίου Νικολάου-Κριτσάς στην Κρήτη θα σας πείσει για τη σημασία του παράγοντα “δρόμοι”. Το βίντεο αυτό δείχνει την κίνηση στον κόμβο από ψηλά σε ώρα μη αιχμής (18:15) και διαρκεί 1,5 λεπτό. Και θα σε κάνει να απορείς με το πόσα ατυχήματα απεφεύχθησαν σε μόλις 90 δευτερόλεπτα καθαρά από θέμα τύχης. Δείτε:

Δείτε 3 highlights.

Το μηχανάκι που κινείται από δεξιά προς τα αριστερά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει χτυπηθεί αν ο οδηγός του μαύρου οχήματος ψηνόταν για λίγα παραπάνω γκάζια:

giphy (1)

Άλλο ένα μηχανάκι που στρίβει προς τα πάνω είχε Άγιο:

giphy (2)

Το φορτηγό δεν έκοψε ποτέ ταχύτητα για όποιον τυχόν δε σεβόταν την προτεραιότητά του:

giphy (3)

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς πηγαίνει τακτικά ταμείο ο Μολώχ της Ασφάλτου.

(πηγή)

Best of internet