Quantcast
THE STREAM

Ο Καμίνης παραχωρεί πάρκο στους φιλήσυχους Χρυσαυγίτες για φεστιβάλ μίσους

Κύκλοι Καμίνη δήλωσαν ότι ταράζουν τη Χρυσή Αυγή στη νομιμότητα


LUBEN CREW · 13 Μαΐου 2016
 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Αθηνών να παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή το χώρο του πάρκου Χωροφυλακής,το οποίο βρίσκεται απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κατεχάκη για πραγματοποίηση εκδήλωσής της. Η ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη επειδή «παραχώρησε στη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που διώκεται ποινικά, τον χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για εκδήλωση, νομιμοποιώντας έτσι την εγκληματική της δραστηριότητα».
 

Οι συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη δήλωσαν στο “Βήμα” για την απόφαση παραχώρησης του χώρου στη ΧΑ:
δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά ύστερα από πολλή σκέψη και έντονο προβληματισμό» λέει στο «Βήμα» στέλεχος από το ηγετικό επιτελείο του κ. Καμίνη. Επικράτησε η άποψη ότι «η νομιμότητα δεν μπορεί να εφαρμόζεται α λα καρτ. Η δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι κινείται με γνώμονα τον νόμο και έναντι της Χρυσής Αυγής στη γραμμή “θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”
Την ώρα που ο Καμίνης ταράζει στη νομιμότητα τη Χρυσή Αυγή παραχωρόντας της το πάρκο της Χωροφυλακής για να κάνει την εκδήλωσή της, το ΚΚΕ εγκαλεί τη δημοτική Αρχή για την επιλογή της εστιάζοντας στο ότι με την παραχώρηση του χώρου ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στην «εγκληματική δραστηριότητα»της «ναζιστικής οργάνωσης που διώκεται ποινικά».
 

Επιπλέον, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να καταδικάσουν τη «φασιστική πρόκληση» και να απαιτήσουν από τον δήμαρχο «να μη δώσει καμία διευκόλυνση στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δήμο Αθηναίων κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στις «δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής», χαρακτηρίζει πρόκληση την πραγματοποίηση«φιέστας μίσους των νεοναζί στο Πάρκο Χωροφυλακής».
 

Best of internet