Quantcast
THE STREAM

Δεν είναι έγκλημα η κλοπή φαγητού όταν κάποιος πεινάει, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Αθώωθηκε ο άστεγος που είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλακή για ένα λουκάνικο και λίγο τυρί


THE NEWSROOM · 4 Μαΐου 2016

Όπως αποφάσισε αυτή την εβδομάδα το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, η κλοπή δεν είναι αδίκημα, όταν μιλάμε για μικροποσότητες φαγητού που έχει κάποιος ανάγκη επειδή πεινάει. Η απόφαση πάρθηκε στα πλαίσια της δίκης ενός άστεγου άνδρα, του Roman Ostriakov, που πιάστηκε το 2011 να κλέβει ένα λουκάνικο και λίγο τυρί από ένα σουπερμάρκετ στη Γένοβα.

Ο Ostriakov που είχε κρύψει τα κλοπιμαία (αξίας 4,5 ολόκληρων δολλαρίων) κάτω από το τζάκετ του συνελήφθη όταν ένας πελάτης ειδοποίησε τους σεκιούριτι του σουπερμάρκετ. Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή το 2013.

_89550162_gettyimages-459241278

Αυτή τη βδομάδα όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την καταδίκη του Ostriakov για την κλοπή, με το σκεπτικό πως η κλοπή μικρών ποσοτήτων φαγητού για να ξεφύγει κάποιος από την πείνα δεν είναι έγκλημα. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κραυγαλέες ομοιότητες με την υπόθεση του Γιάννη Αγιάννη, του πρωταγωνιστή των “Άθλιων” του Βίκτωρος Ουγκό.

Αρκετοί στην Ιταλία έχουν χαιρετίσει την απόφαση των δικαστών σαν μια πράξη ανθρωπιάς – ειδικά σε μια περίοδο που τόσοι άνθρωποι στη χώρα απειλούνται από τη φτώχια.

Roman-Ostriakov

Best of internet