Quantcast
THE STREAM

O Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντώ, θα πουλήσει 11 δις όπλα στη Σαουδική Αραβία

Το αγαπημένο παιδί του Δυτικού Κόσμου δείχνει πως γίνονται τα καλά τα deals


President Creed · 25 Απριλίου 2016

 

Το νέο αγαπημένο παιδί των Δυτικων media, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντώ, πρόκειται να πουλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 11 δις. δολλαρίων στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Russia Today:

liberals-trudeau-20121222-e1358549210566

 

Σε ένα αξιοσημείωτο θέαμα χρηματοθηρίας επί στρατιωτικών συναλλαγών, αυτό το μήνα είδαμε μια σειρά από Δυτικούς ηγέτες να πετούν στα σκουπίδια κάθε πρόσχημα της προάσπισης των “φιλελεύθερων ιδεών” προκειμένου να κορτάρουν με δεσποτικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής.

Ο Τζάστιν Τρουντώ, ο Καναδός ΠΘ ο οποίος έκανε όλες τις νεοφιλελεύθερες καρδιές να πεταρίζουν όταν πρωτοεκλέχθηκε το Νοέμβριο, υιοθετώντας το φεμινισμό μεταξύ άλλων προοδευτικών αξιών, είναι ο τελευταίος Δυτικός ηγέτης που δείχνει ποιές είναι οι πραγματικές προτεραιότητες. Ο Τρουντώ υπέγραψε ένα deal 11 δις. δολλαρίων με τη Σαουδική Αραβία για την εξαγωγή θωρακισμένων οχημέτων στο αιματοβαμμένο και καταπιεστικό καθεστώς (της Σαουδικής Αραβίας).

Ο Καναδός πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι υποχρεωμένος “κατ’ αρχήν” να εκπληρώσει το σχέδιο πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία, ώστε να δείξει στον κόσμο ότι “ο λόγος της χώρας του μετράει στην παγκόσμια κοινότητα”.

 

Το Russia Today, το οποίο είναι φίλα προσκείμενο προς το Κρεμλίνο, αναφέρει επίσης ότι παρ’ ότι τα δυτικά Μέσα περιέγραψαν την επίσκεψη του Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία ως μια επίσκεψη που έγινε σε τεταμένο κλίμα λόγω της άρσης των κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν, ωστόσο αυτή η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Σ. Αραβίας είναι για το θεαθήναι, αφού ο αμερικανικός στρατός έχει συνάψει σύμβαση 13 δισεκ. δολαρίων με το καθεστώς των Σαούντ για πολεμικά πλοία, υποβρύχια και ελικόπτερα.

Best of internet