Quantcast
THE STREAM

Προφανώς και εξαιρούνται οι βουλευτές από τις μειώσεις συντάξεων του νέου Ασφαλιστικού

Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι εξαιρούνται για να εξασφαλίσει την ισονομία


LUBEN CREW · 20 Απριλίου 2016

 

O υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος, μετά της δηλώσεις χαράς ότι το νέο ασφαλιστικό είναι ελληνικής εμπνεύσεως, επιβεβαίωσε σήμερα στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ότι οι Βουλευτές θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις συντάξεων οι οποίες προβλέπονται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

 

Συγκεκριμένα η εξαίρεση αφορά τους βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν από το 2012 και σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο αυτό συμβαίνει επειδή το νέο ασφαλιστικό αφορά μόνο στις ανταποδοτικές συντάξεις και όχι στις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.

Εν ολίγοις, όσοι βουλευτες έχουν εκλεγεί πριν του 2012 προβλέπεται να πάρουν (ή παίρνουν ήδη) συντάξεις οι οποίες δε θα υποστούν μείωση, ενώ μάλιστα πρόκειται για μη ανταποδοτικές συντάξεις, δηλαδή οι βουλευτές δεν έχουν καταβάλλει εισφορές για τις συντάξεις τους.

Μαζί με τις συντάξεις των βουλευτών που εξελέγησαν πριν το 2012 εξαιρούνται από το νέο ασφαλιστικό και οι συντάξεις Δημάρχων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμίδας.

 

Αφού στην αρχή ο Γ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι, στη συνέχεια δήλωσε:

Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο».

 

Επιπλέον, ο Υπουργός Εργασίας εμμένει στη θέση του ότι δε θα γίνει καμία μείωση σε κύριες συνάξεις, παρότι το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών και μειώσεις νέων συντάξεων.

Best of internet