Quantcast
THE STREAM

Ξένα ακάρεα – τζιχαντιστές έφεραν στη χώρα μας οι χίπστερ του γκότζι μπέρι

Τα λαθρομαμούνια εισέβαλλαν στη χώρα λόγω των αφελών γκοτζιμπερολάγνων


felix · 19 Απριλίου 2016

Όχι, δεν είναι το Κουλούρι φίλες και φίλοι. Αναμεταδίδουμε την ανησυχητική ανακοίνωση του Εργαστηρίου Ακαρολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Τμήματος Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου:

Νέο είδος ακάρεος εισήχθη στη χώρα μας με φυτά Γκότζι μπέρι

Η Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ, εξέδωσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο άκαρι παρατηρήθηκε από το Εργαστήριο Ακαρολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Τμήματος Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σε δύο δείγματα φυτών Lycium barbarum (Γκότζι μπέρι). Το πρώτο δείγμα προέρχεται από παραγωγό στην Ορεστιάδα και το δεύτερο από φυτά προέλευσης Γερμανίας (παραγγελία μέσω Internet) και το απέστειλε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

aceriakuko

 Aπό τα ξενόφερτα μαμούνια κινδυνεύουν ήδη οι ελληνικές αγριοντοματιές μας:
Αυτή είναι η πρώτη καταγραφή του είδους αυτού στην Ελλάδα. Πέραν των φυτών Γκότζι μπέρι, ο επιβλαβής οργανισμός αναφέρεται ότι προσβάλει την πιπεριά Capsicum annuum και το αυτοφυές ζιζάνιο αγριοντοματιά (Solanum nigrum).
Οι ανόητοι και απερίσκεπτοι χίπστερ που δε μπορούν να ζήσουν χωρίς γκότζι μπέρι κατάφεραν να εισάγουν μαζί με το φυτό που κανένας δεν έχει καταλάβει ακόμη σε τι χρησιμεύει και άγρια φυτοφάγα ακάρεα τα οποία θα ρημάξουν τις καλλιέργειές μας:

Σαν νεοεισαχθέν φυτοφάγο άκαρι στη χώρα μας το οποίο μπορεί να αποβεί επιζήμιο σε καλλιεργούμενα φυτά (πιπεριά, Γκότζι μπέρι) και λόγω του ότι υπάρχει φόβος εγκατάστασής του προτείνεται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, η καταστροφή των προσβεβλημένων φυτών και η φυτοϋγειονομική επιτήρηση των φυτειών στις οποίες βρέθηκαν προσβεβλημένα φυτά.

Η υπομονή μας με το γκότζι μπέρι εξαντλήθηκε. Όποιος γουστάρει λαθροακάρεα, να τα πάρει σπίτι του.

γκοτσι1

ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ. ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ

Best of internet