Quantcast
THE STREAM

Συνέβη Σήμερα: Επίθεση αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (PHOTO)

Έσπασαν τζάμια και πέταξαν μπογιές


THE NEWSROOM · 8 Απριλίου 2016

 

Επίθεση δέχτηκαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής τα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.

UPDATE: η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτησή της στο indymedia:

Σήμερα στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στο κείμενο που ανήρτησε.

 

To Πρώτο Θέμα αναφέρει για την επίθεση:

 

Στόχος κουκουλοφόρων έγιναν ξανά, το πρωί, τα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με τους υπευθύνους να μιλούν για νέα προσπάθεια εκφοβισμου.

PT4

Ομάδα 16 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κράνη που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας. Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.

 

PT2

PT3

Η επίθεση πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η εφημερίδα έχει στοχοποιηθεί πολλάκις από ανακοινώσεις για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά της.

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Πρώτο Θέμα γίνεται στόχος επιθέσεων. Τον Σεπτέμβρη του 2013 τα γραφεία της εφημερίδας είχαν δεχτεί ξανά παρόμοια επίθεση, όταν τότε οι κουκουλοφόροι άφησαν φεύγοντας φέιγ βολάν που έγραφαν “Κράτος ΜΜΕ Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα.”

 

Best of internet