Quantcast
THE STREAM

Ε-mail στο σπίτι για κάθε κοπάνα στο σχολείο εισηγείται με νόμο ο Νίκος Φίλης

1984 is here


LUBEN CREW · 7 Απριλίου 2016

 

Τέρμα στον θεσμό των κοπάνων και των αδικαιολογήτων απουσιών σκοπεύει να βάλει ο υπουργός παιδείας κ Φίλης όπως διαβάσαμε εδώ.

 

Τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών μελετούν τη λύση ενός αυτοποιημένου συστήματος που θα καταγράφει ηλεκτρονικά τις απουσίες των μαθητών από το σχολείο.

Μάλιστα, αυτό θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους μαθητές που κάνουν κοπάνες, αφού το «ηλεκτρονικό» απουσιολόγιο θα ειδοποιεί αυτόματα τους γονείς.

Στόχος είναι να μπει τέλος στη διαδικασία που ακολουθείται σήμερα στα δημόσια σχολεία της χώρας, καθώς είναι χρονοβόρα και απορροφά πολλές ώρες από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το νέο σύστημα θα καταγράφει ηλεκτρονικά τις απουσίες των μαθητών, θα υπολογίζει τις υπερβάσεις ορίων και θα παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονέων, οποιαδήποτε στιγμή και όσο συχνά επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με την εκπαιδευτική μονάδα.

Για το θέμα προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού χθες με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών», είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι το νέο σύστημα «θα βοηθά αφενός τους γονείς να έχουν μια άμεση πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών τους, αφετέρου τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους που είναι το διδακτικό».

 

 

Αν κάποιος θέλει να αποφύγει να ακούει για την Ωαρούλα και τον Σπερματοζωαρούλη τα πράγματα πλέον ζορίζουν γιατί για να σβήσεις απουσία δεν αρκεί αντιπερισπασμός του απουσιολόγου και μπλάνκο, αλλά κολλητιλίκια με τον Mr Robot.

 

 

Tα ‘χε πει ο Όργουελ.

5fef5fec2035fb06d6e60997da86112f

 

Best of internet