Quantcast
THE STREAM

Διαδηλωτές στην Ισλανδία ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο Panama Papers (PHOTO)

Ο Πρωθυπουργός δεν ψήνεται να παραιτηθεί και αυτοί του πετάνε γιαούρτια και αυγά


THE NEWSROOM · 5 Απριλίου 2016

 

Μαζικές διαδηλώσεις ξεσπούν από χθες στην Ισλανδία μετά το ξέσπασμα του παγκόσμιου σκανδάλου “Panama Papers” στο οποίο εμπλέκεται μεταξύ άλλων ο Ισλανδός Πρωθυπουργός Sigmundur Gunnlaugsson αλλά και ο Υπουργός Εσωτερικών της Ισλανδίας

.

1801

O Ισλανδός Π.Θ. Sigmundur Gunnlaugsson έφυγε εχθές στη μέση μιας συνέντευξης που παραχωρούσε σε Σουηδικό Κανάλι, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την offshore εταιρία που έχει με τη γυναίκα του.

 

Ο Gunnlaugsson κατηγορείται ότι έκρυψε επενδύσεις εκατομμυρίων δολλαρίων χρησιμοποιώντας την offshore εταιρία “Wintris” την οποία αγόρασε μαζί με τη γυναίκα του το 2007.

 

iceland2

 

Η δημοσιοποίηση των Panama Papers εξόργισε το λαό της Ισλανδίας και εχθές, το απόγευμα της Δευτέρας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο της Ισλανδίας ζητώντας την παραίτηση του Sigmundur Gunnlaugsson.

 

 

Το πλήθος ήταν αρκετά οργισμένο και χτυπούσε τις προστατευτικές μπάρες τις αστυνομίας με κατσαρόλες, τηγάνια και σανίδες. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι αρκετοί διαδηλωτές πέταξαν γιαούρτια και αυγά στο Ισλανδικό Κοινοβούλιο

 

Ο Ισλανδός Π.Θ. δήλωσε στο Associated Press:

Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό να παραιτηθώ και ούτε πρόκειται να παραιτηθώ για αυτό το λόγο

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την εξαγγελία νέων εκλογών. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι απίθανο να πάρει προβάδισμα το Κόμμα των Πειρατών το οποίο ήδη φαίνεται να προηγείται σε δημοσκοπήσεις.

 

 

 

 

 

island

 

 

 

Best of internet