Quantcast
THE STREAM

Βάστα ΔΝΤ part 2: Φιλελέ βετεράνοι υπερασπίζονται το ΔΝΤ με αφορμή τα WikiLeaks

Ψυχραιμία, παιδιά, και ο Αλέξης μαζί σας είναι


Bobol Gordello · 2 Απριλίου 2016

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί η αποκάλυψη των WikiLeaks από διαλόγους μεταξύ του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και της απεσταλμένης του Ταμείου στην Ελλάδα Ντέλιας Βελκουλέσκου πως το ΔΝΤ, σαν άλλος έμπειρος bookmaker, βλέπει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα, προκειμένου να πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας να δεχτούν την ελάφρυσνη χρέους που προτείνει το ΔΝΤ και να παραμείνει στο παιχνίδι της επιτροπείας της Ελλάδας. Και μην αναρωτηθεί, προφανώς, κανείς γιατί αυτό είναι κακό εφόσον υπάρχει κάπου η φράση “ελάφρυσνη χρέους”, ο Τόμσεν θέτει ως προαπαιτούμενο της τακτικής του να δεχτεί η Ελλάδα το νέο πακέτο μέτρων (επιπλέον περικοπές και φορολογία στο 2,5% του ΑΕΠ).

FCC63E052A649BF3EF8D2AF3354984D5

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, παρά τις αρχικές αντιδράσεις της Κυβέρνησης που θυμήθηκε πάλι όψιμα πως στο ΔΝΤ είναι κακά παιδιά και δηλώνει έτοιμη να μασήσει σίδερα, η κατάληξη θα ναι κάτι σε υπογραφή του νέου πακέτου μέτρων, μνημονιάκι κλπ. Το χουμε ξανάδει το έργο.

Καταγραφή

Υπήρξαν, όμως, και κάποιοι της αντιπολίτευσης που δε στάθηκαν στο παιχνίδι χρεωκοπίας που στήνεται σε βάρος της χώρας, αλλά προτίμησαν να παίξουν πρωταρχικά το συνήγορο του Διαβόλου, διερωτώμενοι πώς διέρρευσαν οι συνομιλίες και μήπως η φάση είναι στημένη από κάποιον εγχώριο “Οίκο Καρτών”. Ιδού και οι σκέψεις των Κλουζώ, Χολμς και Άγκαθα Κρίστι επί του ζητήματος. Ας ξεκινήσουμε με ολίγον βιβλιοπώλη-αντιπρόεδρο ΝΔ-ντετέκτιβ:

Συνεχίζουμε με μια παλιά γνωστή του ΔΝΤ και διευθύντρια του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εδώ σε χαλαρή συνομιλία με έναν εκ των MVP των Μένουμε Ευρώπη στο twitter επί δημοψηφίσματος:

Δε θα μπορούσε να λείψει και λίγο “Λέμε Την Αλήθεια”:

Η αδερφή του Μίλταρου του Βαρβιτσιώτη:

Ένας τυχαίος δημοσιογράφος:

Και ένας ρεπόρτερ της Wall Street Journal:

Στη φάση χώθηκαν και λίγο πιο ακραία στοιχεία, όπως ο υιός του διοικητή της Μακρονήσου Σκαλούμπαγκας, και κατέθεσαν ψύχραιμες απόψεις:

Για να λάβουν, ως προς το κομμάτι των ονομάτων την εξής απάντηση από το Wiki Leaks:

Ο Κλουζώ, όμως, δεν το βάζει κάτω:

Ψυχραιμία, παιδιά, κανείς δε σας κουνάει απ’ την Ευρώπη, ο Αλέξης και ο Πάνος μεριμνούν για σας.

Bonus fun fact:

Καταγραφή

Best of internet