Quantcast
THE STREAM

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για το χτύπημα στις Βρυξέλλες (PHOTO-VIDEO)

Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 23 νεκρούς


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2016

 

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο με τουλάχιστον 23 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. To αεροδρόμιο, το μετρό, ο σιδηροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών, τραμ και λεωφορεία, όλα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Σε συναγερμό βρίσκεται και το Παρίσι μετά τις εξελίξεις.

 

map

 

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών και μια στη στάση μετρό Maalbeek στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Πόλης. Πληροφορίες από το Reuters και το Russia Today μιλούν για 13 νεκρούς από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και 10 νεκρούς από την έκρηξη στη στάση μετρό Maalbeek, ενώ το Russia Today αναφέρει ότι οι εκρήξεις αποτελούσαν επιθέσεις αυτοκτονίας.

 

 

 

 

Η έκρηξεις στο αεροδρόμιο έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων πριν τα γκισέ του check-in των αεροπορικών εταιριών. Το αεροδρόμιο έχει αναστείλλει την λειτουργία του προς το παρόν μέχρι τις 6πμ της αυριανής ημέρας και το Βέλγιο βρίκεται σε επίπεδο συναγερμού 4.

BRUAIR

Brussels-airport-3

brussels-facebook-2

 

Η επίθεση στο μετρό έγινε λίγο μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο, στη στάση Maalbeek η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα κτήρια της ΕΕ και της Κομισιόν.

maalbeek

 

Η ΕΕ και η Κομισσιόν συμβουλεύει τους υπαλλήλους να παραμείνουν μέσα στα κτήρια των γραφείων και να μην μετακινούνται. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος ήδη έχει τοποθετηθεί λέγοντας “Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες”

Best of internet