Quantcast
THE STREAM

Αποφυλακίστηκε και επέστρεψε σπίτι του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς (VIDEO)

Θα βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό ύπο αστυνομική επιτήρηση


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2016

 

Σήμερα αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, αφού ξεπεράστηκε το ανώτατο όριο προφυλάκισης που προβλέπει το Σύνταγμα.

 

2491049

 

Ο Ρουπακιάς επέστρεψε στο σπίτι του όπου θα βρίσκεται σε αυστηρό κατ’ όικον περιορισμό ύπο 24άωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης με αστυνομική συνοδεία μόνο, κατά τις ημέρες της δίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η αποφυλάκισή του αποφασίστηκε μευπ΄αριθμόν 260/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

 

 

Σήμερα έληξε το δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησής του και έτσι αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης, οπότε σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να αποδυλακιστεί. Τον ίδιο νόμο είχε αγνοήσει το ελληνικό κράτος και το δικαστικό σύστημα στην περίπτωση του Κώστα Σακκά.

 

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις σχετικά με την αποφυλάκιση του Ρουπακιά. H μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, δήλωσε στο Mega:

“Πώς βγαίνει έξω ένας κατ’ ομολογία δολοφόνος; Ο ίδιος είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος… Πώς βγαίνει έξω; Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους. Κανείς δεν περίμενε ότι θα περνούσαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε”

 

Best of internet