Quantcast
THE STREAM

Τη μισή Πετρούπολη, μπόλικο Περιστέρι και το Ποικίλο Όρος ζητάει δικαστικά μια εκκλησία της Λαμίας

Φιλαράκι μήπως σου περισσεύει κανας δήμος να πάρω λίγο αντίδωρο;


President Creed · 9 Μαρτίου 2016

 

Σχεδόν τα μισά δυτικά προάστια θέλει να προσαρτήσει στα εδάφη της αυτή η εκκλησία της Λαμίας:

 

mitropolilamias

 

Ο Ιερός Ναός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», ο οποίος είναι και η Μητρόπολη της Λαμίας διεκδικεί δικαστικά 7.500 (εφτάμιση ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ) στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, βασιζόμενος σε διαθήκη του 1919. 4000 από τα στρέμματα που διεκδικεί η συγκεκριμένη εκκλησία είναι ήδη δομημένα με σπίτια, δημόσιους και αθλητικούς χώρους.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε πριν από 87 χρόνια και η διεκδίκηση βασίζεται σε μια διαθήκη του 1919 στην οποία το “Κτήμα Βερδή” περνούσε στην κυριότητα της Μητρόπολης Λαμίας. Η υπόθεση θα πάει ξανά στα δικαστήρια στις 22 Μαρτίου, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή του ναού κατά του ελληνικού Δημοσίου, των δύο δήμων αλλά και ιδιωτών. Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ζητήσει αποζημίωση από τους σημερινούς ιδιοκτήτες.

 

pertoupoliperisteri

Μπόλικη Πετρούπολη, αρκετό Περιστέρι και το Ποικίλο Όρος ζητάει η Μητρόπολη Λαμίας σε μια προσπάθεια να κάνει refill στα παγκάρια της

 

Μάλιστα με κάποιο μαγικό τρόπο όσο περνούν τα χρόνια της δικαστικής διαμάχης, τα στρέμματα που ο ναός της Ευαγγελιστρίας ισχυρίζεται να του ανήκουν γίνονται όλο και πιο πολλά. Όταν η υπόθεση πήγε για πρώτη φορά στα δικαστήρια το 1929, τότε οι διεκδικήσεις περιορίζονταν στα 300 στρέμματα. Με το πέρασμα των χρόνων φανταζόμαστε ότι οι διεκδικήσεις τοκίστηκαν, μιας και πλέον η εκκλησία διεκδικεί πάνω – κάτω ΤΟ ΜΙΣΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ. Σε όλη αυτή την 87χρονη δικαστική διαμάχη φαίνεται ότι μπλέχτηκαν και οι φυσικοί απόγονοι της οικογένειας Βερδή οι οποίοι και αυτοί διεκδικούν εκτάσεις στην περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δικαστική πορεία, εδώ.

 

Εν όψει της εκδίκασης της αγωγής της εκκλησίας εναντίον του Δημοσίου και των Δήμων Πετρούπολης και Περιστερίου στις 22 Μαρτίου, ο Υπ. Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι οι νομικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα υποστηρίξουν τους δήμους Περιστερίου και Πετρούπολης στην επερχόμενη δίκη.

Best of internet