Quantcast
THE STREAM

O εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του Άνθιμου από τις κατηγορίες για κουκούλωμα βιασμού ανηλίκου

Στα μαλακά θα πέσει λογικά ο Μητροπολίτης και η διοίκηση του Παπάφειου Ιδρύματος


LUBEN CREW · 7 Μαρτίου 2016

Σας τα είχαμε ξαναπεί σε αυτό εδώ το άρθρο και τον Οκτώβριο, αλλά ας κάνουμε μια ανασκόπηση αυτής της άθλιας υπόθεσης. Aυτά είχαμε διαβάσει σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης:

Ποινικές διώξεις για “κουκούλωμα” υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.

Kαι αυτό είναι το background της υπόθεσης:

2011061700246-preview

To Παπάφειο Ίδρυμα είναι ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης, του οποίου ο γνωστός χριστιανοταλιμπάν έχει διατελέσει πρόεδρος. Ο δράστης του βιασμού ήταν ένας 13χρονος και το θύμα ένας 7χρονος. Η συγκάλυψη για την οποία μιλoύσε η τότε η Εισαγγελέας είναι η απόκρυψη της αναφοράς που είχε καταθέσει στη διοίκηση του ιδρύματος η κοινωνική λειτουργός, στην οποία απευθύνθηκε ο 7χρονος μετά τον πρώτο βιασμό.

anthimos-thesnikis

Όπως έλεγε λοιπόν η ίδια εφημερίδα τότε:

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία των ευθυνών πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ως προς τους διοικούντες του Παπάφειου, θεωρώντας ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις. Η αρχειοθέτηση όμως δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη έστειλε πίσω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία.

Διαβάζουμε που λέτε σήμερα στο Ποντίκι:

Την απαλλαγή της διοίκησης του Παπάφειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και του διευθυντή του από κάθε κατηγορία αναφορικά με φερόμενη συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού ανήλικου τροφίμου από άλλους τροφίμους, η οποία είδε τον περασμένο Οκτώβριο το «φως» της δημοσιότητας, προτείνει εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο λόγο για τυχόν ποινικές ευθύνες των διοικούντων το «Παπάφειο», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος -ως πρόεδρος του Ιδρύματος- έχει το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμα.

Σας θυμίζουμε τι είχαμε γράψει στο τότε άρθρο:

Το να τη σκαπουλάρουν όλοι μαζί, φυσικά, δίνει 1.05 στον ΟΠΑΠ.

Αυτή τη στιγμή αυτός γελάει μαζί μας:

anthimos-den-afinoun-na-brethei-o-megas-aleksandros_2.w_hr

XO XO XO

Best of internet