Quantcast
THE STREAM

Μπορεί το Μποδοσάκειο να κλείνει λόγω ελλείψεων, αλλά 31 νοσοκομεία θα έχουν τζάμπα WiFi

Σερφάρετε μέχρι θανάτου


President Creed · 3 Μαρτίου 2016

 

Όλοι ξέρουμε ότι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ιατρικό προσωπικό και ιατρικά υλικά τα τελευταία χρόνια στα νοσοκομεία είναι πολύ έντονες. Μάλιστα, σήμερα, Πέμπτη 3/3/2016 το “Μποδοσάκειο Νοσοκομείο” Πτολεμαΐδας θα παραμείνει κλειστό λόγω των τρομερών ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό.

Μπορεί να μην υπάρχουν γιατροί για να μας περιθάλψουν, αλλά υπάρχουν και καλά νέα: 31 νοσοκομεία στην Ελλάδα θα αποκτήσουν Wi-Fi για το (ανύπαρκτο πλέον) προσωπικό και τους ασθενείς.

 

ebale-louketo-to-nosokomeio-ptolemaidas.w_l

 

Όπως διαβάζουμε στο in.gr:

Κλειστό για ένα 24ωρο, σήμερα Πέμπτη, παραμένει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με εντολή του διευθυντή της Νεφρολογικής κλινικής Χρήστου Κατσίνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω «παντελούς απουσίας γιατρών» στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατσίνας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οδηγήθηκε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση «εξαιτίας της παντελούς απουσίας ιατρών στα ΤΕΠ (τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την 3η ΥΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας».

Κατά τη διάρκεια της νύκτας, τα ΤΕΠ παρέμειναν ανοικτά χάριν στην εθελοντική παρουσία του αντιπεριφερειάρχη υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, ο όποιος έκανε τη νυκτερινή εφημερία.

 

Όμως ας μην τα βλέπουμε όλα απαισιόδοξα. Ευτυχώς τα ελληνικά νοσοκομεία θα αποκτήσουν “Wi-Fi ίντερνετ πολύ υψηλής ταχύτητας”:

Υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας αποκτούν 31 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Ένας από τους στόχους είναι στο άμεσο μέλλον να υποστηρίζονται σύγχρονες εφαρμογές e-Health και m-Health.

 

Μπορεί, λοιπόν, το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας να παραμείνει κλειστό λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και “δεν θα δέχεται κανένα πολίτη που θα ζητήσει οποιαδήποτε περίθαλψη“, αλλά ίσως το Wi-Fi του νοσοκομείου να έχει ήδη μπει σε λειτουργεία, οπότε όσοι προσέλθουν στα επείγοντα μπορούν να σερφάρουν μέχρι θανάτου.

Best of internet