Quantcast
THE STREAM

Όταν τα δελτία της ΕΡΤ μιμούνται τον Γιώργο Αυτιά στις ζωντανές συνδέσεις (VIDEO)

Τα πρωινά οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δίνουν τα χθεσινά ρεπορτάζ υπνοβατώντας


LUBEN CREW · 2 Μαρτίου 2016

H ΕΡΤ μάλλον ξέρει πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος για να αυξήσει την τηλεθέαση του προγράμματός της σε γερόντια και νοικοκυρές πρέπει να ακολουθήσει τα ένδοξα και εντελώς αστεία βήματα του Γιώργου Αυτιά.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΡΤ, έλεγε για το καινούριο της πρόγραμμα:

«Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου άρχισε το καινούργιο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 με σημαντικές αλλαγές σε εκπομπές, παρουσιαστές, θεματολογία κλπ. Η σημαντικότερη ίσως από αυτές τις αλλαγές είναι η προβολή ενός ωριαίου δελτίου ειδήσεων – το πρώτο σε όλη την ελληνική τηλεόραση – στις 6 το πρωί. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του συγκεκριμένου δελτίου, το καθιστούν ως ένα από τα πλέον επιτυχή και ελκυστικά ενημερωτικά προϊόντα της ΕΡΤ»

 

Η πρωινή ενημέρωση όμως είναι μια δύσκολη υπόθεση και δεν είναι εύκολο για το καινούριο πρωινό δελτίο της ΕΡΤ να κάνει ζωντανές συνδέσεις κάθε λίγο και λιγάκι πρωινιάτικα και γενικά που να σηκώνεις απ’ τα χαράματα τους ρεπόρτερ για να σου πουν τι έγινε χθες.

Η λύση όμως βρέθηκε από την ΕΡΤ, όπως ανακάλυψε το zappit.gr. H Ελληνική Ραδιοτηλεόραση απ’ ό,τι φάινεται σκέφτηκε, γιατί να κάνουμε live σύνδεση και να μην πασάρουμε σαν ζωντανή σύνδεση ρεπορτάζ που έγινε την προηγούμενη ημέρα; Ποιός θα το καταλάβει, αφού ούτως ή άλλως φάινεται ακόμα φρέσκο και δεν έχει προλάβει να ξινίσει.

Κάπως έτσι στο πρωινό δελτίο της 26ης Ιανουαρίου Μαριάννα Πετράκη δίνει πάσα στον Γιάννη Φασουλά για να δώσει το ρεπορτάζ από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο Φασουλάς λέει αυτά που είναι να πει και μετά δίνεται πάσα στον Γιάννη Τρουπή για το ρεπορτάζ από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης. Όλα καλά μέχρι εδώ.

 

 

Την προηγούμενη ημέρα στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ1 παρατηρούμε μερικές σατανικές συμπτώσεις.

Ο παρουσιαστής του βραδινού δελτίου, Πάνος Χαρίτος, δίνει πάσα στον  Γιάννη Φασουλά, ο οποίος φοράει ακριβώς τα ίδια ρούχα, την ίδια γραβάτα και λέει ακριβώς τα ίδια λόγια με αυτά που ακούστηκαν και στο πρωινό δελτίο της επόμενης ημέρας. Οι τρομερές συμπτώσεις συνεχίζονται όταν ο παρουσιαστής δίνει πάσα στον Γιάννη Τρουπή όπου ακούγονται πάλι ακριβώς τα ίδια λόγια από τον ρεπόρτερ.

 

Οι συμπτώσεις δεν σταματάνε εδώ, αφού στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ1 την 21η Φεβρουαρίου, η Ευριδίκη Χάτζιου καλησπερίζει τον Γιάννη Φασουλά. Ο Φασουλάς δίνει το ρεπορτάζ διαβάζοντας την ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη και στη συνεχίζει διαβάζοντας το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στους αγρότες.

Έξυπνα παιδιά είστε, το έχετε πιάσει το pattern που έχουμε εδωπέρα. Το επόμενο πρωί, στις 22 Φεβρουαρίου, η Αλεξάνδρα Δουβαρά προλογίζει το ίδιο θέμα και σκάει ολοζώντανη σύνδεση με Φασουλά αλλά επειδή δεν είναι και χαζούληδες στην ΕΡΤ, αυτή τη φορά δεν δίνουν εικόνα για να μην καρφωθούν, αλλά μόνο ήχο. Μάλιστα, φροντίζουν να αλλάξουν σειρά στο μαγνητοφωνημένο ρεπορτάζ του Φασουλά, βάζοντας πρώτα το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους αγρότες και μετά την ανακοίνωση της Γεροβασίλη. Φυσικά τα σαρδάμ του Φασουλά είναι ίδια και τις δύο φορές.

 

Συνεχίζει η ζωντανή νεκρή αναμετάδοση των δελτίων της ΕΡΤ μιας και το βράδυ της 22ης Φεβρουαρίου βλέπουμε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ1 μια ζωντανή σύνδεση με τον Γιώργο Γεραφέντη από την αίθουσα σύνταξης, ο οποίος δίνει το ρεπορτάζ για το θέμα της Πόλας Ρούπα.

Δεν είναι εξωφρεντικά δύσκολο να μαντέψει κανείς τι έγινε στο πρωινό δελτίο της επόμενης ημέρας. Ο Γιώργος Γεραφέντης ήταν συνεδεμένος σε ζωντανή-νεκρή σύνδεση, λέγοντας ακριβώς τα ίδια λόγια.

tora

Το ΤΩΡΑ που αναγράφεται στο σούπερ του πρωινού δελτίου μας καθησυχάζει και είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται περί συμπτώσεως ότι ο Γιώργος Γεραφέντης δεν ανταποδίδει τον χαιρετισμό της Αλεξάνδρας Δουβαρά, που λέει ακριβώς τα ίδια λόγια και που ακούγεται στη σύνδεση ένα “Μάλιστα” του Πάνου Χαρίτου από το βραδινό δελτίο της προηγούμενης ημέρας.

 

 

 

Είναι τρομερό το cheat που σκέφτηκε το επιτελείο της ενημέρωσης της ΕΡΤ για να δείξει όσο πιο φαντασμαγορικό και 24/7 ενεργές τις ενημερωτικές της εκπομπές, αλλά έχουν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουν στην αποκορύφωση της ψεύτικης ζωντανής σύνδεσης:

Best of internet