Quantcast
THE STREAM

Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα: Αστυνομικοί χωμένοι σε δίκτυο σωματεμπορίας και λαθρεμπορίου ποτών

H Eλλάδα σκοτώνει την επιχειρηματικότητα


Τσαγκ · 1 Μαρτίου 2016

 

Όπως διαβάσαμε στο ethnos.gr:

Κύκλωμα που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Άλλο ένα πλήγμα στην ελληνική επιχειρηματικότητα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Ένας ειδικός φρουρός και ένας υπαστυνόμος ήταν μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία ποτά και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας και η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Τουλάχιστον τα παιδιά δεν ήταν μπλεγμένα με τίποτα ντρόγκια. Μόνο σωματεμπορία, λαθραία ποτά, κατάχρηση εξουσίας και παράβασης νόμου για τα όπλα.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 50 και 65 ετών καθώς και Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται Υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών.

O 65χρονος συλληφθείς προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο κατάστημα – μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντα Ειδικού Φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών.

Επιπλέον, πρόεκυψε και εμπλοκή Υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον Ειδικό Φρουρό, καθώς, προ έτους περίπου, κατά το χρόνο που εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.

 

 

 

Πιστεύουμε ότι οι θεματοφύλακες της ασφάλειας και της νομιμότητας του κράτους  είναι σίγουρα αθώοι και ότι κάποιο μπέρδεμα θα έχει γίνει  #ΝΟΤ .

 

Best of internet