Quantcast
THE STREAM

Γερμανία: Πλήθος ακροδεξιών πανηγυρίζει για την πυρκαγιά σε κέντρο προσφύγων [VIDEO]

Κι άλλες εξελίξεις από την Ευρώπη των λαών


THE NEWSROOM · 22 Φεβρουαρίου 2016

 

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο και επευφημούσε την φωτιά που κατέστρεφε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων κοντά στη Δρέσδη τα ξημερώματα της Κυριακής. Στην πόλη Bautzen της Γερμανίας καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το κτήριο το οποίο τον Μάρτιο θα μετατρεπόταν σε κέντρο υποδοχής και φροντίδας προσφύγων. Οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια και συνδέουν το περιστατικό με ακροδεξιές οργανώσεις.

Αυτό όμως που συγκλονίζει πιο πολύ είναι το πλήθος 20-30 περαστικών οι οποίοι παρακολουθούσαν την καταστροφή και χειροκροτούσαν και επευφημούσαν για το όλο συμβάν χωρίς καμία ντροπή για την σκατοψυχιά τους. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλοί από αυτούς βρίσκονταν ύπο την επήρρεια αλκοόλ.

Τρεις από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να εμποδίσουν την πυροσβεστική να προσεγγίσει το σημείο ενώ οι υπόλοιποι απολάμβαναν το θέαμα. Η αστυνομία συνέλαβε δύο μεθυσμένους 20χρονους γιατί καταφέρθηκαν εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Η Bautzen βρίσκεται στην Σαξονία, εκεί όπου δρα η φασιστική ομάδα Pegida, η οποία διοργανώνει και υποκινέι πολλές διαδηλώσεις και δράσεις εναντίον των προσφύγων.

 

 

Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι αρκετά φιλόξενοι με τους πρόσφυγες αλλά πάντα υπάρχουν ακροδεξιοί τύποι που ξεχνούν την ιστορία και απ’ ότι φαίνεται τον τελευταίο χρόνο οι περισσότεροι από αυτούς στη Γερμανία έχουν μαζευτεί στην περιοχή της Σαξονίας.

 

_88372770_germany_bautzen9760216

Στην Σαξονία πριν λίγες ημέρες η αστυνομία σταμάτησε λεωφορείο που μετέφερε 20 πρόσφυγες την ώρα που έξω από το όχημα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 φασίστες της Pegida φωνάζοντας μεταξύ άλλων «εμείς είμαστε ο λαός» («Wir sind das Volk!»), σύνθημα που αντηχούσε στις διαδηλώσεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος στην πρώην Ανατολική Γερμανία και χρησιμοποιούν σήμερα οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida.

 

 

 

Best of internet