Quantcast
THE STREAM

Αποφυλακίζεται σε ένα μήνα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Δεν είναι Κώστας Σακκάς να κάτσει μέσα 36 μήνες


THE NEWSROOM · 19 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοινώθηκε η αναμενόμενη αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, καθώς ξεπεράστηκε το ανώτατο όριο προφυλάκισης που προβλέπει ο νόμος.

Ο Ρουπακιάς ήταν προφυλακισμένος με τις κατηγορίες της της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση θα αποφυλακιστεί στις 18 Μαρτίου του 2016 σύμφωνα με το #260 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών μετά από 30 μήνες στη φυλακή.

Resizer

Στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών περιλαμβάνονται οι εξής περιοριστικοί όροι: κατ’ οίκον περιορισμός με αστυνομική φύλαξη όλο το 24ωρο και θα μπορεί να βγαίνει μόνο για να πάει στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων τις μέρες που δικάζεται, πάντα με συνοδεία αστυνομικών και προφανώς απαγορεύεται να βγει από τη χώρα.

Ο Ρουπακιάς, που έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με μαχαίρι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 σαν μέλος του τάγματος εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ήταν ο τελευταίος Χρυσαυγίτης κατηγορούμενος για την εγκληματική οργάνωση που είχε παραμείνει ως τώρα προφυλακισμένος.

fyssas

Προφανώς το Συμβούλιο Εφετών έλαβε υπόψη του το νόμο, βάσει του οποίου ήταν αδύνατο να μείνει κι άλλο στη φυλακή ο μαχαιροβγάλτης. Τον ίδιο νόμο είχε αγνοήσει το ελληνικό κράτος και το δικαστικό σύστημα στην περίπτωση του Κώστα Σακκά:

sakkas

O Kώστας Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς σε δύο ξεχωριστές δίκες, είχε μείνει προφυλακισμένος 30 μήνες και είχε προταθεί από το Συμβούλιο Εφετών η παράταση της προφυλάκισης για άλλους 6, χωρίς η πρώτη δίκη να έχει τελειώσει και η δεύτερη να έχει αρχίσει. Χρειάστηκε να κάνει απεργία πείνας 38 μέρες, προκειμένου να κερδίσει την αποφυλάκισή του. Στη διάρκεια της απεργίας πείνας, ο Κώστας Σακκάς έχασε 16 κιλά.

Best of internet