Το ΤΑΙΠΕΔ έκοψε ξανά το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή

stream

Το ΤΑΙΠΕΔ έκοψε ξανά το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή

Η σημερινή παράσταση θα γίνει με ρεύμα από την γειτονιά


THE NEWSROOM · 16 Φεβρουαρίου 2016

 

Σήμερα το πρωί η αστυνομία με εντολή του ΤΑΙΠΕΔ συνόδευσε συνεργείο της ΔΕΗ στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή και έκοψε για άλλη μια φορά το ρεύμα στον χώρο.

 

ÁÈÇÍÁ- Óöñáãßóôçêå ôï èÝáôñï «Åìðñüò».(EUROKINISSI-ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Η συμπαράσταση από την γειτονιά ήταν έντονη οπότε η προγραμματιζόμενη σημερινή παράσταση θα γίνει κανονικά με ρεύμα από την γειτονιά. Στο site του EMΠΡΟΣ υπάρχει ανακοίνωση που απευθύνεικάλεσμα συμπαράστασης για σήμερα στις 18:00 στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ:

 

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Σήμερα νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ με αστυνομική συνοδεία κατόπιν εντολής του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Αυτού του οξύμωρου σχήματος: Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου!!!!!!!!!!!) κατέφθασε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα. Έσκαψαν το πεζοδρόμιο και έκοψαν την κεντρική παροχή και παραβιάζοντας τις πόρτες αφαίρεσαν κι από μέσα το ρολόι κι έκοψαν τα καλώδια.

Μετά από την ιστορία με την “Ισορροπία του Νας” στην πειραματική του Εθνικού, τους κουκλοπαίχτες στην Ισπανία που διώκονται ως τρομεροί εγκληματίες, τώρα προστίθεται κι αυτό το περιστατικό για να επιβεβαιώσει ότι σε τέτοιους καιρούς… η Τέχνη είναι “η πρώτη απώλεια”, είτε για “οικονομικούς” είτε για πολιτικούς λόγους. Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και θα συνεχίσει να είναι εις πείσμα όσων θέλουν να το δουν να “κλείνει”.

Με τη στήριξη της γειτονιάς και των αλληλέγγυων η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για απόψε θα γίνει κανονικά στις 9:00 μ.μ..

Καλούμε όλες και όλους σε στήριξη του χώρου και του εγχειρήματος του Εμπρός σήμερα από τις 6:00 μ.μ.

Στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του κτιρίου, εμείς απαντάμε εδώ και τέσσερα χρόνια με δράσεις, που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής.

 

 

Όπως διαβάζουμε στο avgi.gr, από την πλευρά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η Σοφία Αθανασοπούλου, δήλωσε άγνοια για το γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα ότι θεωρούσε ότι το ρεύμα στο θέατρο ήταν κομμένο εδώ και καιρό, καθώς και ότι η «λειτουργία του δεν είναι νόμιμη».

 

Best of internet