Quantcast
THE STREAM

Η Lady Gaga τραγούδησε στο Super Bowl τον ύμνο των ΗΠΑ και το ίντερνετ παραμιλάει (VIDEO)

Tο αντίστοιχο θα ήταν η Tάμτα να τραγουδάει τον Eθνικό Ύμνο σε τελικό κυπέλλου


President Creed · 8 Φεβρουαρίου 2016

Εχθές στο Αμέρικο είχαν τον τελικό του ποδοσφαίρου (όχι του soccer, αλλά του άλλου που δεν καταλαβαίνει κανείς πως παίζεται). Για άλλη μια χρονιά όλοι οι Αμερικάνοι συντονίστηκαν στην τηλεόραση να δουν το Super Bowl, έφαγαν το περισσότερο φαϊ που καταναλώνεται μέσα σε μια μερά στις ΗΠΑ, είδαν πανάκριβες διαφημίσεις και εκτός αυτού είδαν live performance της Lady Gaga, της Beyonce, των Coldplay και του Bruno Mars Μαηκλ Τζάξον απ’ τα Λίντλ.

Η διαφορά είναι ότι φέτος το μουσικό κομμάτι του τελικού του NFL είχε αρκετό πολιτικό σχόλιο, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται αυτό, μιας και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έγραφα ποτέ τους εξής τίτλους:

 

Η Lady Gaga και ο Εθνικός Ύμνος

Ας ξεκινήσουμε με την Lady Gaga, η οποία τραγούδησε τον ύμνο της αστερόεσσας με όλο το ίντερνετ να συμφωνεί ότι τον έσκισε, και η αλήθεια είναι ότι τα είπε πράγματι καλά.

Πέραν του φωνητικού κομματιού κάποιοι υποστήριξαν ότι η παρουσία της στο Super Bowl (με μια εμφάνιση που παραπέμπει σε παρουσιάστρια αγώνων Hunger Games ή σε alter ego της Dolly Parton) ίσως είναι ένα meta ειρωνικό σχόλιο για όλο το πανηγύρι του Super Bowl, το αμερικάνικο κίτς και την εθνικοφροσύνη των ΗΠΑ.

 

 

lady-gaga-super-bowl-w724

Ακόμα κι άν όλο αυτό δεν αποτελεί ένα μεταμοντέρνο σχόλιο πάνω στο ίδιο το act της εκτέλεσης του Αμερικάνικου Εθνικού Ύμνου, όπως και να έχει το είπε καλά. Τόσο καλά που μερικοί είπαν ότι το είπε καλύτερα και από την Whitney Houston στο Super Bowl του 1991:

(Ο Ύμνος των ΗΠΑ από την Whitney Houston βγήκε σε cd single 2 φορές, μια το 1991 και μια το 2001 μετά τις επιθέσεις της 9/11. Και τις δύο φορές ξεπούλησε.)

 

Η Beyonce και οι Black Panthers

Αφού ειπώθηκε ο ύμνος από την Lady Gaga, μετά ακολούθησαν και άλλες performances με πολιτικά μηνύματα. Η Beyonce για παράδειγμα, εμφανίστηκε με μπαλέτο που φορούσε στολές και μπερέ που παρέπεμπαν στους Black Panthers (Μαύρους Πάνθηρες), το μαχητικό κίνημα για την προστασία, ισότητα και απελευθέρωση των αφροαμερικανών που άνθησε στα 70s.

 

beyonce_blackpnthrs

Η performance της Beyonce στο χθεσινό Super Bowl. Οι χορεύτριες φορούν στολή με μαύρο μπερέ ως αναφορά στους Black Panthers.

 

blackpowersalute

Οι χορεύτριες της Beyonce φωτογραφίζονται κάνοντας τον χαιρετισμό του Black Power.

 

mariowoods

Οι χορεύτριες της Beyonce φωτογραφίζονται ζητώντας δικαιοσύνη για τον δολοφονία του Mario Woods από την αστυνομία τον Δεκέμβρη του 2015

 

Οι Coldplay και οι Atenistas, o Bruno Mars και η μετενσάρκωση

Μετά την Beyonce εμφανίστηκαν και οι Coldplay οι οποίοι ως γνήσιοι φλώροι μάλλον πέρασαν υποσυνείδητο μήνυμα atenistas-tedx.

b99662139z.1_20160207205037_000_ga7edfmr.1-0

Η Μπιγιονσέ, ο Κόλντπλεης και ο τύπος που δεν βγάζει ποτέ τα γυαλιά ηλίου του για να μην καταλάβει ο κόσμος οτι δεν είναι ο Michael Jackson

 

 

 

 

 

 

Φυσικά έχουμε ζήσει κι εμείς σαν έθνος στιγμές περηφάνειας αμερικάνικης κοπής:

Best of internet