Quantcast
THE STREAM

Όχι άλλο κάρβουνο: Η ΕΡΤ στέλνει στο τσίρκο της Eurovision τραγούδι αφιερωμένο στους πρόσφυγες

Πρώτη φορά αριστερά και στην Eurovision


Τσαγκ · 3 Φεβρουαρίου 2016

 

Με τραγούδι με θέμα το προσφυγικό και την οικονομική κρίση θα κατεβεί η Ελλαδάρα να σαρώσει την φετινή Eurovision που θα γίνει στην Στοκχόλμη , σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στην έγκυρη Espresso ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.

Φέτος δεν θα γίνει φιέστα για την ανάδειξη του εκπρόσωπου της χωράς στην διοργάνωση άλλα θα γίνει απευθείας ανάθεση (να πάει και κάνα δικό μας παιδί επιτέλους). Ο ήχος του κομματιού θα είναι εθνικ – βαλκανικός  ή με ποντιακά στοιχεία. Η εμφάνιση της ελληνικης αποστολής στον ημιτελικό της 10ης Μαιου θα ειναι λιτή χωρίς χορευτές, αποκαλυπτικες εμφανίσεις και εφέ.

 

o-neos-proedros-tis-ert-dionusis-tsaknis

Ο Διονύσης Τσακνής δήλωσε:

“Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι.

Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη”

 

Εμείς έχουμε ακόμα ελπίδες για επική ζειμπεκιά Πρέζερακου που θα ξεσηκώσει τους Σκανδιναβούς για να ξαναζήσουμε εποχές εθνικής ανάτασης όπως το 2005 με Παπαρίζου, κάτι που χρειάζεται ο Ελληνισμός αυτές τις δύσκολες εποχές.

 

 

Είναι δύσκολο να θίξεις κοινωνικοπολιτικά ζητήματα στην Eurovision μετά από αυτό:

Best of internet