Quantcast
THE STREAM

Χαμός από ψεύτικες φωτογραφίες στο ίντερνετ μετά από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις

Αναδημοσιεύονται παλαιότερες φωτογραφίες συνδυαζόμενες με τα πρόσφατα περιστατικά στην Ευρώπη


LUBEN CREW · 15 Ιανουαρίου 2016

Δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο όπου υποτίθεται ότι δείχνουν γυναίκες-θύματα βιαιοπραγιών και βιασμών στην Γερμανία, Σουηδια και Φιλανδία έχουν κατακλύσει τις τελευταίες μέρες στο ίντερνετ. Στις περισσότερες από αυτές τις αιματοβαμμένες φωτογραφίες ακολουθεί κάποια δήλωση ενάντια στους μετανάστες.

Πράγματι, περισσότερες απο 600 καταγγελιες οι οποίες σχετίζονται με σεξουαλικές επιθέσεις έγιναν στις Γερμανικές αρχές για την ημέρα του εορτασμού της πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, οι επιθέσεις έγιναν κυρίως από άτομα που αιτούνται άσυλο.

Όμως μετά από έρευνα του project theobservers προκύπτει ότι παρ’ ότι οι γυναίκες στις φωτογραφίες είχαν πράγματι αίματα στα πρόσωπα, γρατζουνιες και χτυπήματα, ωστόσο πολλές από αυτές τις φωτογραφίες δεν απεικονίζουν θύματα των πρόσφατων μαζικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην Ευρώπη, αλλά σε παλαιότερες άσχετες περιπτώσεις.

 

Για παράδειγμα, αυτή η φωτογραφία της ξανθιάς κοπέλας η οποία έχει το πρόσωπό της καλυμμένο με αίματα χρησιμοποιήθηκε ευρέως τελευταία για να συνδεθεί με τις πρόσφατες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και για να συνδεθεί κατ’ επέκτασην η περίπτωσή της με βιαιοπραγίες από μετανάστες και πρόσφυγες.

Όμως η εν λόγω φωτογραφία είχε ξαναχρησιμοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 για να συνδέσει τις απόπειρες βιασμού με “ξένους”, ενώ είχε δημοσιευτεί ήδη από το 2007 από συνωμοσιολογικό blog για να πετύχει τον ίδιο σκοπό.

 

Αυτή η φωτογραφία αυτής της κοπέλας η οποία έχει επίσης αίματα, αναδημοσιεύτηκε στο ίντερνετ μαζί με δηλώσεις σχετικά με τις πρόσφατες σεξουαλικές επιθέσεις. Στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μοντέλο το οποίο δέχθηκε επίθεση σε ένα νυχτερινό κλάμπ το 2009.

https://twitter.com/OldNickOfficiel/status/686473037076664320/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Σε αυτήν την περίπτωση, η φωτογραφία της κοπέλας που φαίνεται να φωνάζει για βοήθεια όπου στην συγκεκριμένη δημοσίευση υποτίθεται ότι “Κακοποιήθηκε και παρενοχλήθηκε από πλήθος 1000+ Αράβων” είναι άλλη μια φωτογραφία που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για να συνδεθούν οι περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων με τους μετανάστες.

Και αυτή η φωτογραφία, όπως μαντέψατε σωστά, έχει τραβηχτεί πριν τις περιπτώσεις μαζικών κρουσμάτων κακοποιήσεων στην Ευρώπη, αφού ήδη από το 2014 ένα Ινδικό site την είχε δημοσιεύσει σε ένα άρθρο σχετικά με βιασμούς.

 

Άλλη μια περίπτωση όπου χρήστες στο ίντερνετ αναδημοσιεύουν άσχετες φωτογραφίες με τις επιθέσεις που έγιναν στην Κολωνία προσπαθώντας να τις συσχετίσουν με το περιστατικό είναι αυτή η φωτογραφία. Στο ίντερνετ αναδημοσιεύτηκε ως ένα πρόσφατο θύμα βιασμού από μετανάστες στην Φινλανδία (στην οποία Φινλανδία άλλωστε δεν έχει καταγραφεί επίσημα κάποιο τέτοιο περιστατικό) . Η φωτογραφία στην πραγματικότητα δείχνει την Amy Ferris, μια 24χρονη η οποία είχε δεχθεί επίθεση από μια άλλη γυναίκα σε μπαρ στο Μάντσεστερ το 2013.

amy-rae-face-attack

 

 

Η χρήση οπτικοακουστικού υλικού άσχετου με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Ευρώπη εξαπλώνεται και στα βίντεο. Αυτό το βίντεο με τίτλο “Μετανάστες στην Κολωνία τραβάνε στο μετρό μια γυναίκα” στην πραγματικότητα το βίντεο υπάρχει στο youtube από 2013 όπου στο description περιέγραφε ότι δείχνει μια επίθεση που δέχθηκε μια Ολλανδή δημοσιογράφος στην πλατεία Ταχριρ το 2011.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=KKu6Y7FtgF4

 

Φυσικά το παραπλανητικό βίντεο το αναδημοσίευσαν υποστηρικτές του Donald Trump:

 

DONALDTRUMP

 

 

Best of internet